Galicia é o territorio que produce maior cantidade de mazá sidreira de España, segundo precisou a empresa Custom Drinks, situada no municipio lucense de Chantada, que tamén informou de “estes días comezou nos campos galegos a colleita deste froito, nunha campaña que se prevé especialmente abundante”.
Segundo esta empresa, que forma parte da Corporación Hijos de Rivera, na colleita da mazá sidreira en Galicia participa “un gran número de pequenos e medianos recolectores”, especialmente de “a zona de Chantada”, en Lugo, e A Estrada, na provincia de Pontevedra.
Como cada ano, precisa, realízase unha “aposta sólida” pola produción ecolóxica, que xa representa o “40% do volume colleitado por Custom Drinks”, dado que “non parou de crecer nos últimos anos” e representa xa practicamente a metade da súa produción de sidras Maeloc.
A recollida da mazá sidrera nos pomares galegos prolongarase durante aproximadamente un mes e a empresa calcula que participarán na mesma ao redor duns 1.000 cultivadores galegos. En canto ás variedades, a colleita céntrase fundamentalmente en especies autóctonas como a rabiosa, pero, jamardo, marafonsa, ollo mouro e ollo landoy.