O Grupo adegueiro ViniGalicia, con sede en Chantada, sempre traballou para garantir a máxima calidade e seguridade da súa ampla gama de viños. E tendo claro este propósito, os resultados e recoñecementos van chegando. Hai poucas semanas superaron con éxito a auditoría de IFS Food, norma de seguridade alimentaria recoñecida pola Global Food Safety Iniciative (GFSI), centrada na seguridade e calidade dos alimentos procesados.
Chega así un novo selo para esta empresa chantadina que se suma ás certificacións coas que conta xa esta adega, referencia en Galicia dende o ano 2013.
a empresa
ViniGalicia Familia Bodeguera empezou a súa actividade no 1940 cando Manuel Méndez e Maruja Otero fundaban Casa Penouzos, un pequeno establecemento familiar dedicado á hostalería e á venda de viños. Anos despois, e coa axuda dos fillos, deciden dedicarse exclusivamente ao mundo do viño ata crear Bodegas Penouzos. O negocio funcionaba ben e a familia decidiu crear a primeira empresa da zona dedicada plenamente á industria vinícola fundando no 1976 Vinícola de Chantada S.A. Chegados os 90, e coa demanda do sector en constante crecemento, a terceira xeración familiar seguiu apostando por medrar e diversificar chegando á actual ViniGalicia.
Hai case 80 anos comezaron a súa andaina e con ilusión e moito esforzo foron cumprindo algúns soños; un deles, seguro que xa se cumpriu, pois xa están presentes nas 5 denominacións de orixe galegas.