Concurso de Tapas da Pobra do Brollón, do 3 ao 10 de decembro

Como novidade deste ano, incorpórase un comité formado por tres profesionais da restauración: os cociñeiros, Martín Mantilla e Diego Martínez e o empresario de hostalería, Suso Pereiro

A Pobra do Brollón / Concello A Pobra do Brollón

Este venres 3 de decembro volve o Concurso de Tapas da Pobra do Brollón, tras o parón do ano pasado a causa da pandemia. Na súa duodécima edición participan seis establecementos: tres bares na capitalidade (Bar Avenida, A Vella Taberna, Primeiro de Maio), dous en Salcedo (A Cantina de Julia, A Salanova) e máis O Fogón en Cereixa.

Co fin de garantir uns criterios de calidade, o comité cata as tapas de cada bar antes da súa presentación a concurso e asesora en posibles
melloras. “Esta iniciativa marca unha liña para subir o nivel do noso concurso de tapas, que é un xeito de dinamizar e apoiar a hostalería guímara nestes tempos de pandemia”, comenta o alcalde, Xosé Lois Maceda. “Ademais, ao fomentar a participación da xente
no concurso, queremos alentar a creación de comunidade e espazos de socialización, sempre respectando as medidas sanitarias, por suposto”.

Durante unha semana, do 3 ao 10 de decembro, os establecementos ofrecerán a súa tapa a un prezo de 1,50€ para a súa degustación e valoración por parte dos consumidores. Son estes os que conforman o xurado popular que coas súas votacións elixen as mellores tapas para a entrega do primeiro, segundo e terceiro premio. Entre todos os que voten sortearase un agasallo que consistirá nun circuíto termal e unha noite para dúas persoas no Hotel Iberik Augas Santas de Ferreira de Pantón.

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here