Xornada sobre agricultura orgánica o 31 de maio en Monforte

A Axencia Galega da Calidade Alimentaria organiza no Centro de Formación e Experimentación Agroforestal de Monforte de Lemos unha xornada sobre técnicas de agricultura orgánica aplicadas á fruticultura e outros cultivos. Programada o vindeiro martes 31 de maio, está prevista de 10,00 a 14,15 horas

Laranxas e mazás á venda en Piensos Senra. Foto: M.J.

O eixe central desta formación é a sustentabilidade e a resiliencia do medio rural, así como a rexeneración de terras pola súa relación coa saúde dos cultivos. Así, mostrarase a importancia da agricultura orgánica tentando que os asistentes entendan e compartan a interacción entre técnicas e prácticas sustentables co desenvolvemento, non só das súas producións, senón tamén da súa contorna.

Así, o programa formativo iniciarase tratando a saúde do solo e a teoría da trofobiose, seguindo co repouso vexetativo e os caldos minerais e a poda e os tratamentos cicatrizantes. Seguidamente, falarase da elaboración de caldo sulfocálcico e de biofertilizantes, para rematar cunha receita de microorganismos.

Esta iniciativa está dirixida en xeral a calquera persoa vinculada profesionalmente cos sectores produtivos relacionados coa agricultura, gandaría, industria agroalimentaria e cadea forestal-madeira, así como a mozos e mozas do medio rural galego e a persoas con expectativas de incorporación ao sector.

Descargar as solicitudes de preinscrición neste enlace, que deben remitirse cubertas ao enderezo electrónico ceca.monforte@edu.xunta.gal. Os interesados en obter información adicional poden chamar ao teléfono 982 889 103.

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here