Exaltacións gastronómicas para promover o consumo dos produtos lucenses de calidade

Participan da iniciativa de 'E Para comer, Lugo' 51 establecementos hostaleiros de 23 municipios,. Os locais incluirán nas súas cartas produtos e materias primas da provincia con denominación de orixe protexida, indicación xeográfica protexida e de asociacións e empresas con presenza na provincia.

Persoal da APEHL e da Asociación de Cociñeiros da Mariña no posto da marca ...E para comer, Lugo, que promociona a gastronomía lucense en La Vuelta 2018. Ao fondo, Cheché Real.

As xornadas que comezan nesta fin de semana de Semana Santa prolongaranse ata novembro, celebrándose nas segundas quincenas de cada mes. Os restaurantes que se sumaron a esta campaña porán á disposición dos clientes pratos elaborados con distintos produtos de Lugo dacordo co seguinte calendario:

  • Abril. 9 ao 28: Fabas de Lourenzá, Merluza do Pincho de Burela e do CRDO Queixo Arzúa-Ulloa.
  • Maio. 17 ao 26: Ternera Gallega Suprema Raza Rubia Gallega, Grelos de Galicia e CRDO Queixo do Cebreiro.
  • Xuño. 21 ao 30: Merluza do Pincho de Burela, Cordeiro de Raza Ovella Galega e Castañas de Galicia.
  • Xullo. 19 ao 28: Bonito de Burela, Lacón Galego e Pementos de Mougán.
  • Agosto. 16 ao 25: Bonito de Burela, Castañas de Galicia e Pementos de Mougán.
  • Setembro. 20 ao 29 : Porco Celta, Grelos de Galicia, Patacas de Galicia e Mel de Galicia.
  • Outubro. 18 ao 27: Fabas de Lourenzá, Ternera Gallega, Queixo do San Simón da Costa e Mel de Galicia
  • Novembro. 15 ao 24: Raza Mos, Grelos de Galicia, Pataca de Galicia e Queixo de Tetilla.

Durante todas as xornadas, empregaranse viños da D.O. Ribeira Sacra, Galletas Daveiga, pan da provincia (AFAPÁN), e CR Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia.

Restaurantes participantes / E para comer, Lugo

 

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here