HomesociedadeFeijóo renova na Ribeira Sacra o compromiso co sector vitivinícola

Feijóo renova na Ribeira Sacra o compromiso co sector vitivinícola

O presidente do Goberno galego, Alberto Núñez Feijóo, remarcou o compromiso da Xunta co sector vitivinícola, cunha calidade da uva cultivada nesta vendima "superior" e unha produción total ao redor dos 60 millóns de quilos.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Durante unha visita aos viñedos e ás instalacións da adega Rectoral de Amandi, Feijóo subliñou que as cifras deste ano reflicten, de novo, a rendibilidade dun sector que demostra que o rural galego ten futuro e potencial para albergar empresas, con máis de 13.000 viticultores e 450 adegas.

O sector computa unha facturación de 200 millóns ao ano e posúe “unha gran vocación exportadora”, xa que unha de cada cinco botellas do cinco denominacións de orixe saen de Galicia cara a distintos países.

Nesta liña, o presidente aludiu a Rectoral de Amandi como un exemplo da aposta polo rural, pola calidade do produto e por aproveitar todas as facetas do sector, como o turístico, con visitas guiadas para as persoas interesadas en aprender máis sobre o proceso de elaboración do viño e coñecer a paisaxe única onde se enclava esta adega.

Con respecto á vendima no D.O. Ribeira Sacra, resaltou que xa se recolleron 1,3 millóns de quilos de uva, baixo a previsión de chegar ata os 5 millóns de quilos, “cunha calidade sanitaria e grao de maduración de uva cultivada ata agora moi boa”.

APOIO PARA A RECONVERSIÓN DE VIÑEDOS

Ao longo da súa intervención, o responsable do Goberno galego lembrou que o compromiso da Xunta co sector ponse de manifesto tamén nos máis de 7 millóns de euros investidos no período 2019-2020, para a reestruturación e reconversión de viñedos, para a elaboración e comercialización e para a promoción en terceiros países.

Vendima na Ribeira Sacra / XdL

“E temos en marcha tamén unha estratexia de dinamización económica, territorial e turística das comarcas vitivinícolas de Galicia”, lembrou, para engadir que se trata dunha actuación conxunta da Administración autonómica cos sectores vitivinícola e do turismo, para “reforzar a dimensión internacional, turística e territorial” do viño galego.

O presidente do Goberno galego concluíu pondo en valor a profesionalidade do sector para afrontar a vendima nas mellores condicións de seguridade posibles ante a covid-19, constatando a realización de probas de cribado a unha alta porcentaxe de temporeros.

ÚLTIMAS

Monforte mellorará o punto limpo e os contedores cun investimento de máis de 41.000€

O Punto Limpo do Concello de Monforte construíuse no ano 2000 e desde ese...

A segunda fase da mellora da LU-651 entre Folgoso e Seoane, un dos principais investimentos da Xunta no 2026, aseguran os populares

A deputada do Grupo Popular no Parlamento de Galicia visitaba o municipio xunto á...

Xanela colabora nun módulo de FP do I.E.S. Val do Asma de Chantada

O pasado 29 de outubro o director de Xanela, Iñaki Castiñeira, foi de visita...

A asociación ‘Chantada contra o cancro’ anima a inscribirse na súa andaina solidaria

Conta atrás para a andaina solidaria que organiza dende hai 5 anos a 'Asociación...