Homesociedade"Familia, veciñanza e amigos fan que caldo saiba mellor", Francisco Almuíña na...

“Familia, veciñanza e amigos fan que caldo saiba mellor”, Francisco Almuíña na XXXI Festa do Caldo de Ósos de Taboada

Este ano o pregón da festa correu a cargo do poeta e intérprete de zanfona, Francisco Xabier Almuíña, Centos de persoas degustaron o caldo de ósos ofrecido pola hostalería local. Contábase con exposición e venda de produtos do campo e de derivados do porco como o lacón, o xamón, os queixos da Ulloa ou viño da Ribeira Sacra.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Durante toda a xornada, os restaurantes da localidade ofreceron menú único a base de caldo, costelas e postres típicos. A cita contou con demostracións de cociña en vivo a cargo do cociñeiro Álvaro Villasante. Contouse tamén con música e exposición de coches clásicos e das Fachas de Taboada.

Nos expositores, Supermercado Vilosa, Galletas Xianas e Panadería Darío foron premiados pola decoración dos seus postos para esta cita.

As autoridades e asistentes á Festa do Caldo de Ósos destacaron a calidade deste saboroso prato, que tradicionalmente se cociñaba nas casas na época da matanza. A súa receita e o xuntarse coa familia e amigos manténse xeración tras xeración. Citas gastronómicas como esta son claves para dinamizar a economía local a través das propias tradicións.

ÚLTIMAS

Ata o 25 de abril pódense solicitar as axudas para a colleita en verde

Estas axudas están dotadas cun orzamento de 600.000€ do Fondo Europeo Agrícola de Garantía...

O Multiusos de Monforte acolle este 10 de abril a representación de “Mulleres que viven soas”

Representarase a obra, Mulleres que viven soas, da compañía Berrobambán, obra escrita por Paula...

Unanimidade en Chantada para esixir unha cobertura sanitaria suficiente

Antom Fente, voceiro de Por Chantada-IGV, manifestaba satisfacción pola unión de todas as forzas...

O empresario orixinario de Pantón, Gerardo Rodríguez, segue levando o sabor de Galicia a Madrid

Anos despois seguíulle dando forma ao seu proxecto e puxo en marcha no 2018...