HomeOpiniónUnha actitude ecolóxica, primeiro paso para garantir o noso futuro e o...

Unha actitude ecolóxica, primeiro paso para garantir o noso futuro e o do planeta

Adquirir conciencia ecolóxica é vital nestes momentos críticos para o Planeta, onde só un cambio de mentalidade global pode frear o desastre climático que se aveciña.

Publicado o

POR
Manuel Díaz Ares
- Advertisement -

A alimentación ecolóxica segue crecendo a un ritmo cada vez maior, segundo avanza o coñecemento cidadán respecto das bonanzas dos alimentos cultivados sen agroquímicos. Ditas bonanzas reflíctense nunha mellor saúde persoal, e do Planeta.

Comer ecolóxico significa apostar por outra maneira de tratar a terra, apoiando aos agricultores que tomaron a decisión de non envelenar as plantas nin a auga. Comer ecolóxico é non enfermar polo consumo dos restos de praguicidas de sínteses empregados nos cultivos convencionais, non inxerir restos de antibióticos e hormonas presentes nas carnes de animais criados intensivamente en granxas.

Comer ecolóxico non é unha moda, é unha necesidade. Unha necesidade de contribuír a un cambio necesario e imprescindible para deixar de envelenar o planeta. Pero ademais, para comer ecolóxico hai que actuar ecoloxicamente. Adquirir conciencia ecolóxica é vital nestes momentos críticos para o Planeta, onde só un cambio de mentalidade global pode frear o desastre climático que se aveciña, aínda que xa foi vaticinado polos pioneiros ecoloxistas do século pasado, como Felix Rodríguez de la Fuente, quen xa fai décadas prognosticou o gravísimo problema dos plásticos no que xa estamos inmersos.

Cada acto persoal, por pequeno que pareza, repercute no Planeta. E como consumidores temos a obriga de utilizar a nosa compra da maneira máis sensata e ecolóxica posible. Primeiro consumindo produtos de cultivo ecolóxico o máis localmente posible. Ser conscientes de que hai froitas que non se dan todo o ano na nosa rexión, e compralas só de tempada, non importadas de países afastados do hemisferio Sur. A ecoloxía dos alimentos pérdese no transporte, por tanto empeñarse en comer, por exemplo, laranxas todo o ano, implica consumir laranxas que viaxaron miles de quilómetros.

Produtos ecolóxicos / Ecocentro Natureza

Está ben consumir produtos ecolóxicos, sabemos que contribuímos a un trato san cara a natureza e que apoiamos aos produtores que viven do seu traballo sen necesidade de envelenar a terra, a auga e o aire. Pero hai que ir máis aló de coidar o noso corpo cunha alimentación san, hai que tomar conciencia de todos os nosos actos cotiáns, de como poden afectar ao Medio Ambiente. Xa estamos a ver como os envases de plástico, botellas e demais, acaban no mar. Asi que a actitude ecolóxica debe de ser ampla, abarcando todo acto do noso día a día.

ÚLTIMAS

Preséntaselle aos concellos o proxecto Turembalses para potenciar o turismo de encoros

“Turembalses dotará ao turismo rural do noso territorio dun elemento de diversificación e atractivo,...

Tres novos vehículos para dar servizo ás zonas rurais da Pobra do Brollón

Os novos vehículos son dúas pick up e un todocamiño que están xa a...

Proxéctase a mellora urxente do Estado Municipal da Ribela

O delegado territorial da Xunta en Lugo, Javier Arias, reuniuse co alcalde de Sarria,...

Case 600 persoas na II Festa Interxeracional do Concello de Chantada

Na primeira edición participaron unhas 350 persoas e este ano case se duplica a...