HomeCultura“Cociña Histórica Sefardí”, a exposición na Casa da Cultura de Monforte

“Cociña Histórica Sefardí”, a exposición na Casa da Cultura de Monforte

"Cociña Histórica Sefardí", consta de 27 láminas informativas de 115x62 cm. e vai acompañada dunha aplicación web que traduce os textos de cada lámina, que poden lerse ou escoitarse en audio. A exposición permanecerá aberta na Casa da Cultura Poeta Lois Pereiro do ata o 4 de novembro.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

A exposición está promovida pola Red de Juderías de España, Caminos de Sefarad, coa colaboración do concello. “Con esta exposición de fotografías e paneis”, destacou José Tomé Roca, “propoñemos unha viaxe no tempo para coñecer a historia da gastronomía xudioespañola e para elo tomamos coma referencia o libro Sabores de Sefarad escrito por Javier Zafra”.

A cociña sefardí é diaspórica e foi asimilando a maneira de guisar e os alimentos das civilizacións peninsulares coas que conviviu: dende os fenicios, unha cociña mariñeira, a «Tétrada Íbera», a «Tríada Mediterránea» da tradición grecorromana e a “Revolución Verde Andalusí”, onde a cociña evolucionou ata converterse en gastronomía.

Tras a expulsión en 1492, a influencia viría da cociña arabizada do Imperio Otomán e doutras comunidades xudías do Mediterráneo. A Red de Juderías de España, no seu labor de investigación, recuperación, divulgación e promoción da cultura sefardí, desenvolveu esta mostra dedicada á gastronomía histórica sefardí, entre cuxos obxectivos está non só o dispoñer dunha fonte contrastada e documentada sobre todos os aspectos da cociña: os ingredientes, receitas, usos e normas e características desta cociña, senón especialmente en como difundila para que coñezamos as conexións e volva a entrar nas nosas cociñas, recoñecendo as peculiaridades desta cociña e desta cultura

ÚLTIMAS

Quere o teu mercado desenvolveuse este sábado na Praza de Abastos de Monforte

Como parte da promoción, dende o Concello de Monforte, organizaron unha degustación de produtos...

D 4 ao 6 de xullo celébrase a VII edición do Festival do Viño da Ribeira Sacra de Monforte

A montaxe e deseño dos stands, continúa a liña de edicións anteriores, pero modifícase...

Rematan os traballos de acondicionamento do Bolo de Betote, en Sarria

A Xunta acaba de executar unha actuación para acondicionar e poñer en valor o...

Un novo éxito para a edición de 2025 de ‘Marida Maio’

As xornadas enogastroturísticas da Ribeira Sacra, coñecidas como Marida Maio, celebraron este pasado xoves...