HomesociedadeImpulso das razas autóctonas para coidar o territorio e previr os incendios

Impulso das razas autóctonas para coidar o territorio e previr os incendios

A conselleira do Medio Rural, María José Gómez, realizou este venres unha visita á explotación de vacún de carne “Mario Nogueira”, no concello de Quiroga, onde comprometeu un impulso ás razas autóctonas, que se presentan como unha oportunidade para coidar o territorio.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

María José Gómez afirmou na súa visita a Quiroga, que a Consellería do Medio Rural seguirá a traballar neste eido, apostando pola gandaría, “que é un claro aliado da conservación e coidado do territorio” e por conservar e protexer as razas autóctonas galegas.  

Neste sentido, sinalou o “impacto positivo” que teñen sobre o terreo este tipo de explotacións nas que “os animais aproveitan os pastos, limpan e enriquecen os nosos montes” favorecendo un rural coidado e produtivo que actúa como “cortalume natural”, destacou.

Nesta liña, cómpre lembrar a aposta do Goberno autonómico plasmada no Plan preventivo, integrado no Plan de prevención e defensa contra os incendios Forestais de Galicia (Pladiga), dotado cun orzamento de máis de 41 millóns de euros, e que contempla a xestión de 5.000 hectáreas a través da gandaría en extensivo como alternativa ao uso de maquinaria.

Mario Nogueira é unha explotación de reprodución para a produción de carne con máis de 200 cabezas de gando, na que a meirande parte dos animais son vacas cachenas, unha das seis razas autóctonas orixinarias da nosa comunidade. Trátase dunha gandaría que produce á vez que fomenta a preservación da biodiversidade a través da aposta por estas razas.

ÚLTIMAS

O profesorado do IES Río Cabe mobilízase contra os recortes

"Quitáronnos unha profesora de Pedagoxía Terapéutica e media xornada doutra da mesma especialidade, é dicir,...

Exitosa ‘Carreira e Andaina contra o Cancro’ en Monforte

Este evento deportivo e solidario alcanzaba este ano a súa terceira edición tendo lugar...

A Festa da Cereixa, do Viño e do Aceite de Ribas de Sil, Premio á Excelencia de Turismo e Gastronomía da Deputación

O Consello Provincial de Turismo vén de fallar os sextos Premios á Excelencia de...

Opinión: “Cara unha cultura consciente”

Cantas veces escoitamos a unha amiga ou amigo aquilo de Aquí nunca se fai...