Unha empresa de Monforte fabricará dispostivos para detectar alérxenos nas comidas

Alimentos nun supermercado. Fonte:EP

A empresa biotecnolóxica monfortina Sense (Z) está a traballar nun dispositivo en forma de pulseira que detecte de modo instantáneo alérxenos nas comidas.

Andrea Hernández xunto co seu equipo deseñaron un dispositivo biométrico que permite a toma de datos e parámetos tanto fisiolóxicos como alimenticios para a análise, estudo e evalución pormenorizada dos alimentos mediante o uso de sensores bioalimentarios. Esta nova ferramenta, que simula unha lingua electrónica, revelará a presenza de alérxenos nos comestibles para darlle resposta a un problema que actualmente sofren case 1 millón de persoas en España. Tamén permitará coñecer o índice calórico das comidas calculando así a inxesta das mesmas.

Actualmente, o proxecto atópase na fase de testalo en condicións reais. Polo momento soamente se detectará presenza de glute e lactosa aínda que os os seus creadores seguirán traballando para poder detectar os 14 alérxenos necesarios segundo a lexislación europea.

A nova ferramenta electrónica non só ten aplicación no ámbito do consumo senón que tamén é útil para a industria alimenticia. Traballan ca Asociación de Fabricantes de Conservas na detección de alérxenos en moluscos, peixes e crustáceos.

Venta ao público

A previsión dos fabricantes deste producto é que chegue ao mercado no ano 2020 onde se espera ter gran aceptación polo auxe dos alimentos libres de alérxenos.

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here