Desta edición puideron gozar aqueles que lograron facerse cun dos abonos necesarios -esgotados desde o pasado mes de xaneiro- para deleitarse cos sons de The Gift, Depedro, Silvana Estrada, The Excitements, Budiño & Novoa, Alberto & García, Bronquio, Ian Kay, Terrier, dani, Sofía Comas, Auto Sacramental, Ale e Rapariga dj.
Tres días nos que, puidemos gozar, grazas ao patrocinio de Cervezas Alhambra, da proposta gastronómica da Chef con Estrela Michelin Lucía Freitas. Os asistentes degustaron produtos próximos e de calidade mentres descubrían o perfecto equilibrio entre cociña moderna e tradicional. Patacas “rabudas”, hamburguesa de Galo Celta, bonito de Burela, cereixas e tomate… A oferta gastronómica do festival completouse ademais con dous Showcooking Cervezas Alhambra da man de chefs galegos de referencia como Carlos J. González e Juan Crujeiras. Todo maridado cos espectaculares viños da rexión, que puideron gozarse en diversas catas enmarcadas dentro do festival.
Con todo iso, e cunha axenda de actividades complementarias irrechazable, a quinta edición de 17º Ribeira Sacra reforza notoriamente a imaxe do territorio. Ademais da aposta habitual do festival polo modelo sostible de economía circular, que impacta notablemente na contorna local -nos aspectos económico, social, e ambiental-, a organización implementou un protocolo de seguridade impecable. Un equipo de máis dun centenar de profesionais velaron polo cumprimento de todas as medidas, e o público respondeu cun comportamento exemplar. Con traballo, a cultura é segura. E así quedou demostrado por segundo ano consecutivo.