A cita terá lugar no entorno natural da Devesa, onde se ofrecerá aos visitantes a posibilidade de coñecer os viños das ribeiras do Miño, da súa gastronomía, da súa artesanía e das súas tradicións. Así participan as adegas: Adegas Moure, Pilares de Belesar, S.A.T. Virxe Dos Remedios e Galanteiro. Nos postos de artesanía contarase con Coiro e metal, Artesanía en madeira, Xoiería, Olería de Gundivós ou Atrapasoños. E nos de gastronomía: Embutidos, Queixos, Doces, galletas, obleas…, Empanadas, Pan artesán, Mel, Tapas e Food Truck.
PROGRAMACIÓN
Día 2 de setembro:
- 10:00 – BacoRuta “Vendima, historia e o río Miño”
- 11:00 – Apertura da Festa da Vendima
- 11:30 – Actuación do BMT Suevia
- 12:00 – Inauguración da “II Festa da Vendima do Saviñao 2023″
- 12:30 – Obradoiro de Cata de Uvas e Viño
- 14:00 – Obradoiro de cociña en vivo de Ternera Gallega Suprema
- 15:30 – Actuación BMT Suevia
- 17:30 – Obradoiro de animación dirixida” xogos a rabiar!
- A partir das 19:30 – Actuacións musicais de Rocío Caamaño, Hevia e Gin Toni´s
- 01:00 Peche de stands
Día 3 de setembro:
- 11:00 – Apertura de stands
- 11:30 – Actuación do Grupo de gaitas Os Tarabelos do Saviñao
- 12:00 – Presentación actos e pregón
- 12:15 – Actuación de Sara Méndez e Aldara Pérez
- 12:30 – Bendición das uvas e dos campos e pisa oficial
- 13:00 – Nomeamento de “Damas e Cabaleiros da Orde da Mencía”
- 17:00 – Obradoiro de xogos e xoguetes tradicionais
- A partir das 17:30 – Actuacións musicais de Charanga Louband e Grupo América de Vigo
- 00:00 Peche de stands
A BacoRuta coa que se abre a festa achegará aos particpantes aos viñedos a beiras do río Miño situados en fortes pendentes. Unha experiencia única para sentir a “viticultura heroica”. Nas dúas xornadas contarase en horario de 11:00 a 14:00 – 17:00 a 20:00 con Obradoiro de torno oleiro. O Ecomuseo Arxeriz trasladará para vestir a festa unha parte dos seus fondos á Devesa de Escairón.