HomeCulturaDa Idade do Ferro á Tardoantigüidade, evolución das mentalidades

Da Idade do Ferro á Tardoantigüidade, evolución das mentalidades

O sarrián, Aitor Freán Campo, presenta o ensaio “Da Idade do Ferro á Tardoantigüidade”, no que afonda na evolución da relixiosidade e as mentalidades do noroeste peninsular neste período.

Publicado o

- Advertisement -

O acto de presentación será este venres, 12 de abril, ás 20.00 horas na Casa dá Cultura de Sarria. O ensaio é froito de 8 anos de investigación de Aitor Freán, doutor en Historia pola Universidadede Santiago de Compostela.

O autor analiza, no traballo que se presenta o venres, as mentalidades e a relixiosidade dos habitantes do noroeste peninsular durante a Idade do Ferro e como evolucionaron despois da romanización e a súa posterior cristianización.

O autor articula a investigación en base a sete cuestións fundamentais: a ocupación do espazo e as súas consecuencias simbólicas, a morte e o ámbito funerario, a ritualidade, os espazos sacros, o sacerdocio, as divinidades e a incidencia de cultos orientais sobre todas estas realidades.

Desta forma analízanse as principais transicións e alteracións culturais que afectaron á relixiosidade e mentalidades da rexión e que son fundamentais para entender, non só aos seus contemporáneos, senón tamén á forma de ver e de entender o mundo dos que hoxe habitan ese territorio. Para a presentación contarase coa presenza da concelleira de cultura de Sarria, Mónica López.

ÚLTIMAS

Un ex-xefe da CIA avisa en Sober dos perigos da desinformación

O ex-xefe da CIA para América Latina chega a esta xornada desde a Universidade...

Iniciativa solidaria en Monforte para darlle unha nova vida a bicicletas en desuso

Provivienda, en colaboración coa Escola de Ciclismo Ribeira Sacra, o Clube Ciclista Monforte, o...

Defensa Persoal para Mulleres en Chantada este 18 de maio

A este respecto organízase para o domingo, 18 de maio, un Curso de Defensa...

A D.O. Ribeira Sacra brinda polo ‘Día Viño D.O.’ na XXX Mostra de Viños de Pantón

O brinde colectivo e simultáneo do que participarán 32 denominacións de orixe de España,...