HomeEconomíaO potencial enoturístico da Ribeira Sacra a debate

O potencial enoturístico da Ribeira Sacra a debate

O acto terá lugar o 23 de novembro, de 11:00 a 14:00 horas, na Adega Algueira. Nunha mesa coloquio identificaranse os nichos de mercado para o enoturismo na Ribeira Sacra, centrándose na innovación, na colaboración e na procura da excelencia.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

A Adega Algueira da D.O. Ribeira Sacra, na subzona de Amandi, vén de ser recoñecida na VIII edición del concurso International Change Industry Awards como a Mellor Experiencia Enoturística de España, galardón que premia o achegamento do viño ao gran público.

Con estes antecedentes a adega é o lugar escollido para acoller unha charla coloquio que leva por título, “A Ribeira Sacra como destino enoturístico de excelencia”. O Polo de emprendemento e apoio ao emprego de Monforte de Lemos organiza esta cita que conta coa colaboración da D.O. Ribeira Sacra.

Así, o xoves 23 de novembro, de 11:00 a 14:00 desenvolverase unha mesa coloquio na que se tratará de identificar nichos de mercado para o enoturismo na Ribeira Sacra, centrándose na innovación, na colaboración e na procura da excelencia. O obxectivo é involucrar ás adegas na orientación cara un turismo de calidade centrado no enoturismo e identificar oportunidades de emprendemento neste sector.

A inscrición farase a través deste enlace e as actividade desenvolverase conforme ao seguinte programa:

  • 11:00h Recepción de asistentes e benvida.
  • 11:15h Presentación do Polo de emprendemento e apoio ao emprego.
  • 11:30h Mesa Coloquioas empresas participantes contarán a súa experiencia no enoturismo e debaterán diferentes temas. 

PARTICIPANTES NO COLOQUIO

D.O. Ribeira Sacra (moderador), Adega Algueira, Ponte da Boga, Vista Sacra + Adega Castrofiz + Finca Quinteliña, Enoturismo Galicia, Mais que románico, Terras Gauda, Entre Vides

  • 12:30h Pausa-café.
  • 13:00h Dinámica de proposta de solucións ás necesidades identificadas na mesa coloquio.
  • 13:45h Exposición das conclusións de cada mesa de traballo.
  • 14:00h Peche da xornada.

ÚLTIMAS

Taboada enxalza a cultura do viño do 23 ao 24 de maio nunha nova edición de Raizames

Durante tres días desenvolveranse distintas actividades de dina,mización, como catas e degustacións; a proxección...

O Concello de Sober patrocinará un proxecto alpinista que promocionará a Ribeira Sacra

O Concello de Sober vén de asinar días atrás un acordo de colaboración en...

Éxito total no arrinque das xornadas enogastroturísticas ‘Marida Maio’

As xornadas enogastroturísticas da Ribeira Sacra, baixo o nome de Marida Maio, comezaron este...

Taboada e Chantada homenaxean ás cantareiras esta fin de semana

Este sábado 17, día propio das Letras Galegas, o Concello de Taboada organiza unha...