HomeEconomíaCase tres décadas adicadas á carne que seguen dando froitos

Case tres décadas adicadas á carne que seguen dando froitos

Carnicería Montes mellora e amplía as súas instalacións en Taboada. A expansión comercial da empresa contou cunha aportación de Medio Rural de 60.000 euros

Publicado o

- Advertisement -

Este sábado, 15 de decembro, inaugurábase en Taboada, unha nova industria cárnica. Trátase da expansión comercial da empresa Carnicería Montes SL, con ampla experiencia no sector. A empresa comezaba a funcionar fai 27 anos, cando Mónica Vázquez Varela e José Manuel Montes Blanco se facían cargo, en réxime de aluguer, da carnicería de Taboada, unha vez que os carniceiros de “toda a vida” se xubilaban. En case 3 décadadas, Carnicería Montes conta con 4 despachos, o recén inaugurado en Taboada e 3 en Lugo. Falamos coa súa propietaria, Mónica Vázquez Verela.

José Manuel e Mónica / Carnicería Montes

Un magnífico peche de ano?

Estamos contentísimos. Comezamos esta viaxe fai 27 anos, os mesmos que ten o noso fillo maior. Daquela non sabiamos nada do negocio e os carniceiros que se xubilaban ensináronnos o oficio. Esa primeira carnicería era alugada. Este ano informáronnos da posibilidade de ampliar e mellorar o negocio cunha subvención de Medio Rural e aquí estamos.

Fálanos destas novas instalacións

Son 160 metros cadrados, que inclúen despacho de carnicería, obrador para facer elaborados frescos, sala de prensados de cabezas, lacóns,… oficina e outras deprendencias. A subvención de Medio Rural foi de 61.000 euros, unha gran axuda, pero a inversión total supera os 300.000 euros porque mercamos o local para non seguir pagando o aluguer.

Carnicería Montes / XdL

Na rúa principal de Taboada en pleno centro, esta apertura é boa para todos.

Penso que si. Para nós desde logo, estamos moito máis visibles, e para Taboada penso que tamén. O sábado, na inauguración, esto parecía unha festa e creo que deso se trata, de crear movemento e dinamismo no concello. Un negocio que se abre ou que mellora sempre é unha boa noticia para todos. Neste caso é unha mellora, pero por exemplo viñamos traballando dúas persoas e coa ampliación imos a necesitar outra máis, créase traballo, créase valor.

Que ofrece carnicería Montes? Que tedes de especial?

Vendemos carne fresca, salados e embutidos. Traballamos a mellor materia prima e eso o cliente nótao. Como curiosidade podo dicirche que agora estamos triunfando cun produto propio, cabeza prensada. Comezamos case por casualidade, para dar saída a unhas cabezas que quedaran do entroido, decidín facelas prensadas como sempre fixo miña nai e a xente comezou a probalas e agora a xente pídeas.

Nestas novas instalacións podemos traballar mellor este novo produto e darlle toda a saída que ten. Porque o éxito é descomunal, agora temos que facer un estudio para ver a durabilidade do produto e etiquetar. É todo produto natural e artesanal, resta darlle oficialidade. Imaxínate se á xente lle gusta que ao comezo houbo dúas mulleres que me dixeron “É que cando as comemos acordámonos da miña nai”, encátame porque eu fago o que lle vín facer á miña nai.

Cabeza prensada / Carnicerías Montes

Taboada foi o inicio de Carnicería Montes fai 27 anos, nese tempo a empresa non parou de mellorar e ampliar.

As cousas ás veces parece que se presentan soas. Temos 3 despachos en Lugo e realmente fóronse abrindo para atender á demanda, na rúa Ourense, Curros Enríquez e en Garabolos. É certo que desde que abrimos fai 27 anos non paramos de traballar, pero ese traballo foi dando seus froitos. Temos unha ducia de traballadores e por exemplo, fai dous anos, cando cumprimos os 25 anos de traxectoria, premiounos a Federación Galega de Comercio xunto a outras empresas de Lugo. Foi un recoñecemento ao esforzo e o traballo das pequenas empresas que, coa súa actividade, dinamizan a economía da súa contorna.

Na inauguración desta fin de semana estivo presente o Delegado Territorial, José Manuel Balseiro, que sinalou a importancia de que “medre o tecido empresarial da provincia” e especialmente as industrias vinculadas ao sector agropecuario “que aproveitan a extraordinaria calidade dos produtos propios e xeran valor engadido e emprego no proceso de transformación”.  Pasado o estrés da inauguración como foi enfrontarse á realidade esta semana?

Estamos tendo xente seguido. O luns foi o primeiro día e foi un éxito absoluto, estamos moi agradecidos e moi contentos e os nosos clientes encantados, así que comezaremos o 2019 con con moita ilusión porque todo vaia ben.

Inauguración Carnicería Montes / Delegación Territorial

ÚLTIMAS

Mesa de traballo en Monforte para axustar a acción municipal á ‘Axenda 2030’

Reunión do Equipo de Goberno do Concello de Monforte para a confección da Axenda...

20 edicións do Castañazo, o 31 de outubro e 1 de novembro en Chantada

Do acto de presentación participaron o Concelleiro de Cultura de Chantada, Manuel Diéguez; a...

Ferido un home en Pantón tras caer na zona da Fervenza de Augacaída

O accidente ocorreu sobre as 18.40 horas deste xoves, cando un particular contactou co...

Último día para inscribirse no obradoiro de Alimentación Saudable para maiores de 60 anos do Programa Activa Monforte

O Espazo Gastronómico de Monforte, situado na Praza de Abastos, acollerá un obradoiro de...