A empresa Garemeat, situada en Bóveda, ofrece unha prestixiosa gama de produtos de carne de vaca, tenreira e boi autóctonos. Precisamente, o seu sabor é o que propicia que estea presente nos mellores restaurantes do mundo (Arzak, Berasategui ou Gilles Goujon) e sendo destacada polos principais medios internacionais (The Guardian, The Telegram, Le Fígaro ou Le Monde), ademais de polos críticos gastronómicos máis reputados como Mike Gibson, Kilian Fox o Jay Rayner. Cunha facturación de mais de 6M€, destina preto dun 80% á exportación a países coma Portugal, Francia, Bélxica, Luxemburgo, Italia, Eslovenia e Alemaña. Nestes momentos está desenvolvendo unha ampliación das súas instalacións cun investimento de 600.000€, co apoio da Xunta de Galicia.
“O futuro do sector cárnico tamén depende de Europa. España ten que abandonar esa política de ataque permanente aos que queren facer rendible o sector primario, como está a facer o Goberno de Sánchez coa Axenda 2030 Para o Desenvolvemento Sostible”, sinalan dede o PP
“Sánchez está empregado este instrumento da ONU en contra dos que traballan no campo, ao defender unha diminución do seu consumo”. E todo elo, din, a pesares de que o sector de elaborados cárnicos elevou un 9% as súas ventas en 2023. Esta alza débese á demanda en hostalería e restauración. Neste senso, o país luso, xunto con Francia e Alemaña, mantivéronse como os principais mercados exportadores para as empresas españolas, agrupando o 45% do total exportado.