HomesociedadeLourdes Pombo, de enxeñeira asalariada a reposteira autónoma de éxito

Lourdes Pombo, de enxeñeira asalariada a reposteira autónoma de éxito

Coñecemos o cambio de vida que experimentou esta sarriá da parroquia de Lier, creadora da marca ‘Torta de Sarria’.

Publicado o

- Advertisement -

Disque hai que perseguir os soños con forza porque na maioría de casos estes cúmprense. Ás veces alcanzámolos tendo claro o noso obxectivo dende o principio e loitando duramente ata acadalos pero noutras ocasións chegamos a eles de xeito fortuíto.

O caso de Lourdes cumpre un pouco esta segunda casuística. Partindo dunha profesión técnica e dun traballo asalariado está conseguindo vivir da súa paixón de cativa, a repostería, e todo a partir do peche da empresa na que traballaba. E como se di tamén en moitas ocasións, cando unha porta se pecha outra se abre ou non hai mal que por ben non veña… O caso é que foi esta circunstancia a que a levou a probar sorte dándolle saída profesional á elaboración de doces.

E outra curiosidade, por estraño que pareza, Lourdes está aplicando coñecementos da súa formación profesional como enxeñeira na súa actual dedicación de reposteira. Falamos con ela para coñecer a súa historia.

A túa afección á repostería vén de nena ou é algo recente? 

Sempre me gustou, de nena estaba continuamente vendo os libros de receitas de miña nai e en canto me deixaron empecei a facer doces, moitas veces a escondidas para sorprender a miña nai e miña irmá na sobremesa.

Cónstanos que a túa formación académica non ten nada que ver con este mundo. Cóntanos. 

Certamente, son enxeñeira, exercín como tal moitos anos e encantábame o meu traballo. Por incrible que pareza, actualmente aplico moitos dos meus coñecementos como enxeñeira a diario no meu obrador: control de tempos, análise dos procesos, calidade, estudio de custes,…

Como e cando naceu, logo, Torta de Sarria? 

Torta de Sarria xurdiu no 2015. Despois de perder o meu traballo pola crise, o peche da empresa onde exercía como enxeñeira, plantexeime a posibilidade dun cambio de vida para poder compatibilizar a maternidade coa actividade laboral. A repostería sempre foi a miña afección favorita así que decidín dedicarme a ela.

Especializada en sobremesas e doces ou fas algo máis? Cales son as referencias ‘estrela’? 

De momento só doces. O produto estrela da marca é a “Torta de améndoas e castañas Val de Sarria”.

Torta de améndoas e castañas Val de Sarria

Estás contenta coa evolución do proxecto? Podes con todo ou xa contas con xente no obradoiro? 

Estou encantada coa aceptación que ten a marca, pouco a pouco vai sendo mais coñecida e o mellor de todo é que a xente que proba repite, esa é a maior ledicia para min. A miña capacidade de traballo é bastante grande así que de momento vou amañando, no futuro xa veremos.

Onde se comercializan os teus produtos? Pensando en medrar? 

Vendemos a tendas especializadas e a restaurantes de todo Galicia e tamén a algún fóra de Galicia. Cada ano van aparecendo novos clientes a través das feiras, das redes sociais e tamén do boca a boca. Sempre teño na cabeza algunha receita nova.

O Camiño de Santiago seguro que tamén favorece a localización do teu negocio en Sarria, non? 

Si, o feito de que a diario pasen tantas persoas por Sarria é moi bo, e moitas interésanse pola gastronomía local.

Que calidades cres que debe ter un bo, unha boa reposteira? Algún referente en Galicia ou fóra neste eido? 

Debe ser metódica/o e creativa/o ademais de moi traballador/a. Referentes, a priori ningún… ben, a miña nai, claro (risas).

Seica tes un proxecto a medias co teu compañeiro Xermán, coñecido luthier galego. Cóntanos. 

Pois si, ofertamos unha visita ao taller de instrumentos de Xermán na que o visitante pode coñecer de primeira man o mundo da luthería e ademais facemos unha degustación de produtos de Torta de Sarria.

Produtos da marca que se poden degustar na visita ao taller de instrumentos de Xermán. Foto: L.P.

O obrador de Lourdes Pombo, un anexo á casa familiar, está na rúa Marqués de Ugena, 48 na vila de Sarria.

ÚLTIMAS

Case 600 persoas na II Festa Interxeracional do Concello de Chantada

Na primeira edición participaron unhas 350 persoas e este ano case se duplica a...

Actividades para celebrar en familia no Verán Cultural de Chantada

Do 2 de xullo e ata o 30 de agosto, o Concello de Chantada,...

Adrián González, novo voceiro do PP de Quiroga

Adrián González, de 32 anos e vinculado ao deporte, agradece a confianza dos compañeiros...

Iniciativas de Esperta Monforte no pleno deste luns

Esperta Monforte presenta ao pleno unha moción para incrementar a partida de subvencións de...