Na edición deste ano vendéronse 2.000 tapas en 6 días. Durante o evento, un xurado de expertos, Manuel Garea, Álvaro Sánchez e Beatriz Vila, encargáronse de avaliar as tapas do concurso, valorando a súa orixinalidade, dificultade na elaboración da tapa, sabor e aroma…
Este ano tamén se puntuou a maridaxe e incluíuse a modalidade de tapa vegana quedando así un total de catro categorías polas que se podían optar a premio, Mellor Tapa Clásica, Mellor Tapa Vegana, Mellor Maridaxe e Mellor Tapa Chantapas 2019.
Os gañadores desta edición foron, Mesón Lucus, pola súa tapa “ Imaxine” que obtivo dúas dos catro premios, Mellor Tapa Clásica e Mellor Tapa Chantapas 2019, Larpeiriña, pola súa tapa “Crecente do bosque” na categoría de Tapa Vegana e Cafetería Santa Ana que obtivo o premio á “Mellor Maridaxe” co viño Gaela A Raña