HomesociedadeFeijóo renova na Ribeira Sacra o compromiso co sector vitivinícola

Feijóo renova na Ribeira Sacra o compromiso co sector vitivinícola

O presidente do Goberno galego, Alberto Núñez Feijóo, remarcou o compromiso da Xunta co sector vitivinícola, cunha calidade da uva cultivada nesta vendima "superior" e unha produción total ao redor dos 60 millóns de quilos.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Durante unha visita aos viñedos e ás instalacións da adega Rectoral de Amandi, Feijóo subliñou que as cifras deste ano reflicten, de novo, a rendibilidade dun sector que demostra que o rural galego ten futuro e potencial para albergar empresas, con máis de 13.000 viticultores e 450 adegas.

O sector computa unha facturación de 200 millóns ao ano e posúe “unha gran vocación exportadora”, xa que unha de cada cinco botellas do cinco denominacións de orixe saen de Galicia cara a distintos países.

Nesta liña, o presidente aludiu a Rectoral de Amandi como un exemplo da aposta polo rural, pola calidade do produto e por aproveitar todas as facetas do sector, como o turístico, con visitas guiadas para as persoas interesadas en aprender máis sobre o proceso de elaboración do viño e coñecer a paisaxe única onde se enclava esta adega.

Con respecto á vendima no D.O. Ribeira Sacra, resaltou que xa se recolleron 1,3 millóns de quilos de uva, baixo a previsión de chegar ata os 5 millóns de quilos, “cunha calidade sanitaria e grao de maduración de uva cultivada ata agora moi boa”.

APOIO PARA A RECONVERSIÓN DE VIÑEDOS

Ao longo da súa intervención, o responsable do Goberno galego lembrou que o compromiso da Xunta co sector ponse de manifesto tamén nos máis de 7 millóns de euros investidos no período 2019-2020, para a reestruturación e reconversión de viñedos, para a elaboración e comercialización e para a promoción en terceiros países.

Vendima na Ribeira Sacra / XdL

“E temos en marcha tamén unha estratexia de dinamización económica, territorial e turística das comarcas vitivinícolas de Galicia”, lembrou, para engadir que se trata dunha actuación conxunta da Administración autonómica cos sectores vitivinícola e do turismo, para “reforzar a dimensión internacional, turística e territorial” do viño galego.

O presidente do Goberno galego concluíu pondo en valor a profesionalidade do sector para afrontar a vendima nas mellores condicións de seguridade posibles ante a covid-19, constatando a realización de probas de cribado a unha alta porcentaxe de temporeros.

ÚLTIMAS

Opinión: Noite de Ánimas ou Noite dos Defuntos

A partires das 24:00 h. estaremos xa no mes de novembro, mes denominado como...

Detido un veciño de Sarria por delito continuado de estafa

A Garda Civil detivo a un veciño da localidade lucense de Sarria acusado dun...

O BNG esixe ao Goberno manter o tren das 23:00h entre Ourense-Monforte-Lugo

O BNG advirte de que a supresión deste servizo supón un novo recorte nas...

IX Xornada Castañeira nos Anguieiros, Quiroga, este 1 de novembro

O sábado, 1 de novembro, a partir das 17:00h celebrarase un obradoiro de elaboración...