HomesociedadeUnha "Gran mestra da cociña tradicional" en Quiroga

Unha “Gran mestra da cociña tradicional” en Quiroga

Maribel Raposo Rodríguez, da Cantina O Foguete de Pacios da Serra en Quiroga, vén de ser recoñecida como “Gran Mestra da Cociña Tradicional”. Este distintivo concédeo a Federación de Academias da Gastronomía dos Camiños a Santiago e a Academia Galega de Gastronomía.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

O Vicepresidente da Academia Galega, Francisco García Bobadilla, e o alcalde de Quiroga, Julio Álvarez, desprazáronse ata Pacios da Serra para facerlle entrega a Maribel Raposo dun diploma como recoñecemento polo seu coidado e custodia das receitas tradicionais e por manter viva unha forma de cociñar tradicional.

A Academia Galega de Gastronomía ten como finalidade potenciar todo o relacionado coa gastronomía galega, dende os produtos ata a forma de elaboración. A Academia tamén recoñece a aquelas persoas que contribúen a potenciar a cociña galega, tanto tradicional como moderna, cos seus distintivos como mestres da cociña.

Membros desta entidade tiveron ocasión de degustar os produtos da Cantina O Foguete en varias ocasións (un menú diario composto por media ducia de pratos elaborados con produtos da tempada e outras tantas sobremesas caseiras), o que os levou a outorgar este recoñecemento á persoa que dende hai anos a rexenta. 

ÚLTIMAS

O 27 de outubro abre a nova Piscina da Pinguela en Monforte de Lemos

Esta tarde, ás 19:00 h. tivo lugar a presentación oficial das novas instalacións da...

Sober retoma polo San Martiño as Festas do Carme, suspendidas polo incendio

O Concello de Sober retomará polo San Martiño, patrón das parroquias á que pertence...

Iago Suárez: “A Xunta utiliza a Ribeira Sacra como atrezzo, pero ignora a xente que vive nela”

O deputado do BNG, Iago Suárez, reclamou esta semana na Comisión de Cultura do...

O PP pide á Deputación que arranxe a LU-P-4112 en Pantón

Os deputados populares condenan “o mal estado” desta vía de titularidade provincial “o que...