A actividade realizouse coincidindo co Día Mundial da Terra, cuxo principal obxectivo é crear unha conciencia común e protexer o planeta, poñendo fin ás preocupacións ambientais como a contaminación, o cambio climático ou a desaparición da biodiversidade.
A xornada, organizada por Coca-Cola, ofreceu ao alumnado as claves para converter os establecementos hostaleiros en negocios máis sostibles e respectuosos co planeta, reducindo así o impacto deste sector no medio ambiente, posto que a aposta pola sustentabilidade é un dos eixos para paliar os efectos da pandemia da COVID-19 e posibilitar a recuperación económica do sector.
Esta sesión atópase dentro do marco da iniciativa Hostalería #PorElClima que facilita que as empresas de hostalería súmense aos obxectivos do Acordo de París e consigan converterse en establecementos neutros de carbono.
Na actualidade impártense na escola de hostalería Belarmino Fernández Iglesias o ciclo superior de técnico superior en vitivinicultura e os ciclos medios de servizos de restauración e en cociña e gastronomía. O centro realiza actividades de divulgación sobre gastronomía, vitivinicultura e turismo en liña co desexo do seu fundador de contribuír á prosperidade e o desenvolvemento cultural de Galicia.