Homesociedade"Familia, veciñanza e amigos fan que caldo saiba mellor", Francisco Almuíña na...

“Familia, veciñanza e amigos fan que caldo saiba mellor”, Francisco Almuíña na XXXI Festa do Caldo de Ósos de Taboada

Este ano o pregón da festa correu a cargo do poeta e intérprete de zanfona, Francisco Xabier Almuíña, Centos de persoas degustaron o caldo de ósos ofrecido pola hostalería local. Contábase con exposición e venda de produtos do campo e de derivados do porco como o lacón, o xamón, os queixos da Ulloa ou viño da Ribeira Sacra.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Durante toda a xornada, os restaurantes da localidade ofreceron menú único a base de caldo, costelas e postres típicos. A cita contou con demostracións de cociña en vivo a cargo do cociñeiro Álvaro Villasante. Contouse tamén con música e exposición de coches clásicos e das Fachas de Taboada.

Nos expositores, Supermercado Vilosa, Galletas Xianas e Panadería Darío foron premiados pola decoración dos seus postos para esta cita.

As autoridades e asistentes á Festa do Caldo de Ósos destacaron a calidade deste saboroso prato, que tradicionalmente se cociñaba nas casas na época da matanza. A súa receita e o xuntarse coa familia e amigos manténse xeración tras xeración. Citas gastronómicas como esta son claves para dinamizar a economía local a través das propias tradicións.

ÚLTIMAS

“Abrazando o bo trato” no Pazo de Tor

Baixo o lema “Abrazando o bo trato” realizouse visita guiada polo museo reparando nas pezas...

O PP lucense esixe garantir a seguridade no tramo de vía Monforte-Ourense

Os deputados do PP lucense amosan "a súa preocupación ante os problemas detectados durante...

A Garda Civil investiga a un gandeiro de Chantada por suposto delito de malos tratos animais

Segundo informaron fontes da Comandancia, nunha inspección realizada por axentes da Garda Civil e...

20 persoas rematan formación no Obradoiro de Emprego de Monforte que pronto comezará unha nova edición

Os participantes no obradoiro levaron a cabo a rehabilitación e restauración das naves da...