IniciosociedadeEn marcha as XV Xornadas do Cocido de Entroido da Ribeira Sacra...

En marcha as XV Xornadas do Cocido de Entroido da Ribeira Sacra Estase Cocendo

A cita gastronómica, que organiza a Asociación Provincial de Hostalaría de Lugo (APEHL) coa que colabora a institución provincial, presentouse no Centro do Viño de Monforte. O Estase cocendo desenvólvese deste este sábado ao 26 de marzo.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Os establecementos hostaleiros que pertencen á APEHL dos 10 concellos do sur da provincia de Lugo participarán na nova edición de Estase Cocendo, ofrecendo tapas especiais e menús de cocido. O programa complétase con diferentes actividades e noites de festa en diferentes pubs e o sorteo dun lote de produtos de porco da Asociación Prodeme ao que optarán os consumidores.

Na presentación, acompañaron a Pablo Rivera o Presidente da APEHL, Cheché Real; a primeira tenente de Alcalde de Monforte, Gloria Prada; e a actriz e comadre desta edición, Benedicta Sánchez, entre outras autoridades.

O Deputado enmarcou a colaboración da institución provincial coa APEHL na aposta “transversal” da Deputación pola promoción da hostalaría e do turismo nos 67 concellos. Destacou Pablo Rivera que a hostalaría da provincia “encaixa á perfección con esa demanda” porque ademais de ofrecer “o mellor servizo, mima o produto, faino con calidade e coida a elaboración” e que se trata dun sector “que supón un acicate en si mesmo para atraer a novos visitantes”.

Puxo en valor a responsable provincial ao produto estrela destas xornadas, o cocido, “un prato estrela da nosa mesa, que representa tamén un estilo de vida” porque “fala de integración, de saber recibir e acoller a quen chega de fóra”.

Rivera Capón deulle os parabéns aos organizadores, “capaces de valerse dun embaixador perfecto da nosa gastronomía, para poñer en valor o mellor de nós, a nosa cultura, as nosas costumes e a nosa esencia”. E rematou a súa intervención convidando á xente a participar destas xornadas e destacando á comadre da edición, Benedicta Sánchez “unha representante moi acaída para esta iniciativa porque ela sempre consigue facernos reflexionar arredor da importancia das cousas sinxelas da vida”, explicando que aínda que comer é algo que facemos a diario “transfórmase nalgo especial e único cando nos paramos a valoralo, como facemos hoxe”.

Ademais dos restaurantes, bares e cafeterías dos concellos de Monforte, Chantada, Bóveda, Pantón, O Saviñao, Sober, A Pobra do Brollón, Quiroga, Folgoso do Courel e Portomarín, súmanse tamén a esta iniciativa establecementos hoteleiros (casas rurais, hoteis e pensións), que ofrecerán descontos especiais nas estadías durante este mes.

ÚLTIMAS

Afra Blanco: “A Feira do Viño de Quiroga é a primeira festa que descubrín de Galicia”

Afra Blanco, que fora portavoz da sección xuvenil da UGT e hoxe responsable de...

Sinistro de circulación en Chantada

Segundo informou o 112, o persoal do Servizo de Urxencias Sanitarias de Galicia-061 foi...

A Deputación esixe á Xunta o remate urxente da estrada de Folgoso do Courel derrubada hai dous anos

A Deputación de Lugo esixe á Xunta de Galicia medidas urxentes para axilizar e...

O Club Quixós participa estes días na 2ª Copa de España de Eslálom Olímpico

O Club de Piragüismo Quixós, de Monforte, chegou con dez deportistas a terras catalás...