Arias destacou que a Xunta apoia esta iniciativa “dado que compartimos os obxectivos de diversificar a actividade económica da comarca, xerar emprego e fixar poboación moza”. Expuxo algunhas das solucións transversais “que aplica o Goberno galego tanto no eido económico -especialmente para potenciar os sectores primario e turístico-, como no social, con recursos de conciliación e creando as condicións para que vivir no rural non supoña unha desvantaxe, senón todo o contrario”, apuntou o delegado.
O director sinalou que unha adecuada ordenación e xestión do territorio é o antecedente da implantación dunha actividade sostible e rendible no rural. Así, referiuse á Lei de recuperación da terra agraria de Galicia e á futura Lei da calidade alimentaria, “que servirá de impulso ás certificacións de calidade xa existentes que permiten promocionar e protexer toda a produción de calidade do territorio galego.” Actualmente hai dispoñibles 37 selos de calidade que acreditan, identifican e posicionan -dixo- os produtos galegos.
José Luis Cabarcos insistiu na importancia das estratexias sectoriais e no labor da Xunta “por fomentar a dinamización de tres eixes produtivos fundamentais do agro galego: o sector lácteo, o vitivinícola e o cárnico, cuxa calidade sitúan a Galicia nunha rexión de referencia.”