Marida Maio arrincou este xoves coa presentación dos viños das adegas Val do Frade e Cruceiro, o bo facer do restaurante monfortino Manuel Bistró e a Fundación Belarmino Fernández Iglesias de Sober.
Para próximas xornadas, que serán os días 23 e 30 de maio de 19:30 a 21:00 horas, participarán outras adegas, restaurantes e empresas turísticas para dar a coñecer os seus produtos e servizos. A asistencia é gratuíta, pero é preciso reservar no 982 412 050 ou no 982 404 715 porque a capacidade está limitada a 30 persoas.
A institución provincial enmarca esta iniciativa no acordo polo que aporta 40.000€ á APEHL para a posta en marcha de iniciativas e accións formativas para hostaleiros da provincia. A Deputada, García Porto, destacou que “a Ribeira Sacra é un tesouro que debemos preservar e promover, non só polo seu valor paisaxístico, senón tamén polo seu rico patrimonio gastronómico e vitivinícola. Temos diante de nós unha oportunidade única para destacar os nosos viños, os nosos alimentos e todo o noso saber facer”.
Neste sentido, afirmou, “é crucial apostar polo turismo sostible porque debemos garantir que o crecemento económico vaia de man coa conservación do noso medio ambiente e o noso patrimonio cultural. Na Deputación temos clara a nosa política turística: turismo de calidade, sostible, de proximidade e non masificado”.
A Deputada aproveitou para invitar aos monfortinos e a todos os lucenses “a desfrutar dos produtos locais e apoiar aos nosos produtores. Temos viños que son verdadeiras obras de arte, como os que hoxe podemos degustar aquí, e alimentos que nos lembran a tradición e a historia desta terra”.
Pola súa banda, a Tenente de Alcalde de Monforte, Gloria Prada, felicitou ós organizadores do Marida Maio, e desexoulles “que as xornadas sexa todo un éxito, como o son outras iniciativas que organiza a Asociación, como o Cume Tapas ou o Estase Cocendo”.
E animou a todo o mundo a participar destas xornadas “porque creo que son unha oportunidade excepcional para coñecer e disfrutar dos nosos produtos gastronómicos e turísticos”.