Homesociedade'Patacón de Abadía', tapa gañadora do Chantapas 2024

‘Patacón de Abadía’, tapa gañadora do Chantapas 2024

A creación gastronómica, tirada dunha receita cubana, foi obra de Yailé Alonso, cociñeira de La Cervecería.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Tras tres días de Chantapas, desde o venres 7 ao domingo 9 de xuño, e centos de votos, o xurado popular decantouse pola proposta de La Cervecería, “Patacón de Abadía”, como a mellor desta edición do concurso de tapas de Chantada. Trátase dunha receita típica de Cuba que elaborou a cociñeira deste establecemento, Yailé Alonso.

No segundo posto quedou a tapa de A Viñoteca Chantada, “Jugoso de tierra y mar”, e, en terceiro lugar, a do Café Cantón: “Focaccia San Xoán”.

En palabras da organización, “o Chantapas 2024 foi todo un éxito, e foron centos as persoas que participaron, percorrendo os oito locais co seu pasaporte para votar á súa tapa favorita”. A Faragulla, Café Sylt, Café Bar Centro, Café Cantón, La Cervecería, A Viñoteca, Bar Carballeira e Bar Pizzería Mar foron os participantes desta edición do exitoso concurso de tapas de Chantada.

‘Patacón de Abadía’. Tapa gañadora. Foto: CCA Ribeira Sacra.

ÚLTIMAS

Julio Quiroga: “a oliveira autóctona atopámola este ano con pouca carga e coa oliva moi madura”

O mes de novembro é o mes tradicional de recollida de olivas no sur...

‘Na procura de cogomelos’, nova actividade de Segredos de Pantón

A asociación cultural "Segredos de Pantón" informa da organización dunha actividade consistente nun percorrido...

A Ponte de Cruzul, en Becerreá, dá os pasos para ser declarada BIC

O Ministerio de Cultura iniciou os trámites este xoves para incluír como Ben de...

Dúas instalacións da Ribeira Sacra, premio de fin de grao da Escola Universitaria de Arquitectura Técnica da Coruña

Os mellores proxectos defendidos e superados polo alumnado recaeron na súa totalidade en traballos...