Homesociedade'Patacón de Abadía', tapa gañadora do Chantapas 2024

‘Patacón de Abadía’, tapa gañadora do Chantapas 2024

A creación gastronómica, tirada dunha receita cubana, foi obra de Yailé Alonso, cociñeira de La Cervecería.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Tras tres días de Chantapas, desde o venres 7 ao domingo 9 de xuño, e centos de votos, o xurado popular decantouse pola proposta de La Cervecería, “Patacón de Abadía”, como a mellor desta edición do concurso de tapas de Chantada. Trátase dunha receita típica de Cuba que elaborou a cociñeira deste establecemento, Yailé Alonso.

No segundo posto quedou a tapa de A Viñoteca Chantada, “Jugoso de tierra y mar”, e, en terceiro lugar, a do Café Cantón: “Focaccia San Xoán”.

En palabras da organización, “o Chantapas 2024 foi todo un éxito, e foron centos as persoas que participaron, percorrendo os oito locais co seu pasaporte para votar á súa tapa favorita”. A Faragulla, Café Sylt, Café Bar Centro, Café Cantón, La Cervecería, A Viñoteca, Bar Carballeira e Bar Pizzería Mar foron os participantes desta edición do exitoso concurso de tapas de Chantada.

‘Patacón de Abadía’. Tapa gañadora. Foto: CCA Ribeira Sacra.

ÚLTIMAS

Concerto de acordeón no ciclo ‘Primavera Musical’ en Sober

Os amigos e amigas da música instrumental teñen o vindeiro 25 de maio unha...

O concello de Monforte requerirá a Aqualia para dar solucións integrais aos problemas de Escultor Francisco Moure e Reboredo

O contrato do concello de Monforte con Aqualia naceu no 2001, "xa dende o...

Unha nova xornada do ‘Marida Maio’ no Centro do Viño da Ribeira Sacra

Este xoves, 22 de maio, terá lugar ás 19:30 h. a segunda xornada da...

Prazo de inscrición aberto ata o 10 de xuño para participar na XXV edición de Artelemos

Como o ano pasado a cita coa mostra de artesanía durará 6 días, nesta...