HomesociedadeA Deputación entrega os premios ás mellores iniciativas turísticas

A Deputación entrega os premios ás mellores iniciativas turísticas

Na categoría...E para comer, Lugo á gastronomía lucense premiouse a Festa da Cereixa, do Viño e do Aceite de Ribas de Sil, e a Feira do Capón de Vilalba.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

O Presidente da Deputación de Lugo e Presidente do Consello Provincial de Turismo, José Tomé Roca, presidiu no Día Mundial do Turismo, o acto de entrega dos quintos premios á excelencia do turismo e a gastronomía da provincia. “Todos os premiados sodes unha representación da calidade, da variedade e da riqueza turística e gastronómica de Lugo”, manifestou o mandatario provincial durante o evento.

As entidades premiadas recibiron un diploma e unha peza de cerámica de Gundivós, que acreditan este recoñecemento realizado dende o Consello Provincial de Turismo, un órgano consultivo e de participación para favorecer a gobernanza turística da provincia que foi promovido e está presidido pola Deputación de Lugo.

O Presidente da Deputación de Lugo puxo en valor as iniciativas distinguidas coas que “percorremos costa e interior, falamos de  paisaxes e de deporte, de cultura e etnografía; de ocio adaptado para unha pequena escapada ou para viaxar en familia”. Unha variedade, engadiu “da que nos temos que sentir orgullosos e que debe motivarnos a todos e a todas para seguir traballando”. A este respecto asegurou que a Deputación seguirá impulsando estes recoñecementos, “é a mellor receita para loitar contra a masificación é a diversificación, a aposta por dar a coñecer destinos novos, polo turismo de familia, vinculada ao deporte ou adaptado a todas as idades”.

Na categoría Lugo Cambia ao turismo lucense, distinguíronse dous proxectos turísticos: A Ruta dos Lobos da Fonsagrada e A Mina Consuelo e Boulloso impulsada polo Concello da Pontenova.

Polo que respecta á categoría …E para comer, Lugo á gastronomía lucense, o Concello de Ribas de Sil recibe este galardón pola súa Festa da Cereixa, do Viño e da Aceite que pon en valor tres produtos de calidade da gastronomía da provincia. Hai xa 22 anos que o Concello de Ribas de Sil decidiu que era preciso poñer en valor un produto tan singular como é a cereixa, que fai que madure antes que en moitas outras zonas. Tamén nesta categoría foi galardoada a Feira do Capón de Vilalba.

Por último, na categoría de Turismo Sostible resultou gañador o Barco Museo Reina do Carmen de Burela por dar a coñecer e conservar o patrimonio etnográfico relacionado coas xentes do mar. O Consello de Turismo tamén decidiu outorgar na categoría Turismo Sostible un accésit á Mostra Exposición de Muimenta (Moexmu). 

ÚLTIMAS

Herminia provoca 192 incidencias nas estradas provinciais desde o pasado venres

As situacións máis complicadas que se viviron este luns a causa das precipitacións afectan...

A Oficina de Turismo de Chantada xa ten as súas certificacións de “Q  Calidade Turística” e “S Sostibilidade Turística”

A entrega de diploma fíxose durante a celebración da gala 'Noche Q', Manuel Lorenzo...

Desde o 2017 o concello de Monforte destinou 146.000€ á promoción do emprego autónomo

No período comprendido entre os anos 2017 a 2024, ambos incluídos, o concello de...

Mocións de Esperta Monforte ao pleno deste luns

Esperta Monforte presenta ao pleno deste luns unha moción para mudar o sistema de...