EFE.- O vindeiro luns, día 13, os produtores de aceite de Quiroga enviaranlle aos responsables da cátedra de Análises Químicas da Universidade de Córdoba, mostras da súa produción para determinar se a súa composición pode permitir o uso da etiqueta de produto Biosaudable, que autoriza a Unión Europea.
O alcalde fixo este anuncio no transcurso da presentación dunha nova edición da Mostra do Aceite de Quiroga, que se celebrará o vindeiro 12 de maio. “Imos mandar as mostras o luns. Solicitamos a colaboración da Universidade de Córdoba, dunha cátedra de Análise Química”, para coñecer pormenorizadamente as propiedades das variedades de oliva que se cultivan nesta zona da provincia de Lugo.
Segundo sinala o rexedor local, as variedades que se cultivan no Val de Quiroga son únicas no mundo e detectouse que o aceite que se elabora con elas “contén polifenoles”. Un deses parafenoles é, segundo apunta o rexedor local “o maior antioxidante do mundo” e un potente “anticanceríxeno”, polo que tanto o Concello como os produtores tratan de determinar, mediante esa colaboración coa Universidade de Córdoba, en que cantidade están presentes esas substancias no seu aceite.
O obxectivo é confirmar cientificamente que o aceite de Quiroga ten esa substancia na súa composición; co obxectivo de que a Unión Europa permita utilizar a etiqueta de biosaudable. Segundo Julio Álvarez, a presenza desas substancias xa foi confirmada nalgúns aceites, pero agora “trátase de comprobar se, efectivamente, está en toda a produción” do Val de Quiroga. En canto ao aceite, lembrou que os produtores xa implantaron “as novas tecnoloxías” no proceso de elaboración, co que conseguiron un produto dunha calidade extraordinaria.