HomePolíticaOs restaurantes en Galicia abren ao 50% desde o día 1

Os restaurantes en Galicia abren ao 50% desde o día 1

Os locais deberán "manter as medidas de seguridade establecidas polo Ministerio de Sanidade", para o que o Goberno galego reservou unha parte do seu Plan de Reactivación do sector turístico que "favoreza a adecuación hixiénico-sanitaria destes establecementos hostaleiros, que garanta a seguridade a traballadores e usuarios".

Publicado o

- Advertisement -

O Centro de Coordinación de Operativa (Cecop) da Xunta de Galicia acordou incrementar o aforamento dos restaurantes e locais de hostalaría ata o 50% da súa capacidade a partir deste luns.

Para facelo, esta entidade, que conta con representantes da Delegación do Goberno, Xunta de Galicia e Federación Galega de Municipios e Provincias (Fegamp), ampárase en que “as instrucións publicadas no Boletín Oficial do Estado (BOE) para a fase 2, autorizan ás distintas comunidades a modificar o aforamento máximo no interior destes establecementos, ben reducíndoo ao 30% ou incrementándoo ao 50%”. Toda a información no Galicia Confidencial.

ÚLTIMAS

A asociación ‘Chantada contra o cancro’ anima a inscribirse na súa andaina solidaria

Conta atrás para a andaina solidaria que organiza dende hai 5 anos a 'Asociación...

O 5 de novembro Monforte inicia campaña para a mellora de xestión de residuos

O Concello de Monforte inicia esta semana unha campaña informativa entre a cidadanía de...

Os polos de emprendemento da provincia recibirán 650.000€ da Xunta o vindeiro ano

Os polos de emprendemento da provincia atenderon desde a súa posta en funcionamento, hai...

Alumnado dos Escolapios de Monforte visita a Casa Consistorial

Os escolares tiveron a oportunidade de coñecer as instalacións municipais e o Salón de...