HomePolíticaOs restaurantes en Galicia abren ao 50% desde o día 1

Os restaurantes en Galicia abren ao 50% desde o día 1

Os locais deberán "manter as medidas de seguridade establecidas polo Ministerio de Sanidade", para o que o Goberno galego reservou unha parte do seu Plan de Reactivación do sector turístico que "favoreza a adecuación hixiénico-sanitaria destes establecementos hostaleiros, que garanta a seguridade a traballadores e usuarios".

Publicado o

- Advertisement -

O Centro de Coordinación de Operativa (Cecop) da Xunta de Galicia acordou incrementar o aforamento dos restaurantes e locais de hostalaría ata o 50% da súa capacidade a partir deste luns.

Para facelo, esta entidade, que conta con representantes da Delegación do Goberno, Xunta de Galicia e Federación Galega de Municipios e Provincias (Fegamp), ampárase en que “as instrucións publicadas no Boletín Oficial do Estado (BOE) para a fase 2, autorizan ás distintas comunidades a modificar o aforamento máximo no interior destes establecementos, ben reducíndoo ao 30% ou incrementándoo ao 50%”. Toda a información no Galicia Confidencial.

ÚLTIMAS

O Quiroga Trail Challenge ‘reinvéntase’

Despois dun agosto fatídico para parte das montañas do Concello de Quiroga por mor...

A Xunta resposta a Tomé sobre a acollida de migrantes no centro de Monforte: “Se demostrou ser solidario debería dar as grazas”

A conselleira de Política Social, Fabiola García, replicou ao alcalde de Monforte e presidente...

Monforte prepárase para o San Mateo

A mesa de seguridade para a celebración do San Mateo estableceu tamén a circulación...