HomesociedadePreséntase en Samos o Club Turístico Gastronómico da castaña e do mel

Preséntase en Samos o Club Turístico Gastronómico da castaña e do mel

O acto terá lugar no Mesón Pontenova, entre as seis e as oito da tarde, deste mércores, 1 de decembro. Celebrarase un showcooking organizado polo GDR Ribeira Sacra-Courel dentro da iniciativa “Destino Courel”.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

A presentación do Club turístico-gastronómico da castaña e do mel, amosará diferentes usos culinarios destes dous produtos estrela do xeodestino. As elaboracións culinarias con innovadoras receitas a base de castaña e mel correrán a cargo dos chefs Thadeu Castro e Nicolás López, que elaborarán tres pratos, un prato vexetariano, un guiso de prato principal e unha sobremesa.

A inscrición para asistir de balde a este novidoso showcooking pódese realizar a través da web www.destinocourel.org, coas prazas limitadas a 30 asistentes, que se reservarán por estrita orde de inscrición.

“Destino Courel” é unha iniciativa creada pola asociación GDR Ribeira-Sacra Courel que se definiu en 2020 como a marca do xeodestino O Courel, que abarca os concellos de Folgoso do Courel, O Incio, Samos e Triacastela, e polo cal pasa o Camiño francés. O obxectivo é crear, mellorar e consolidar diferentes proxectos e negocios sustentables no Destino Courel de Lugo, o cal supón unha nova aposta por parte dos catro concellos por poñer en valor o talento e os recursos.

A semana pasada deron comezo as actividades co Obradoiro de Emprendemento “Destino Courel” en Triacastela e o de Creación de Experiencias Turísticas, en Folgoso do Courel.

O Club Turístico Gastronómico da castaña e do mel que nace hoxe a nivel local, poderá contar con novas incorporacións, e os profesionais ou empresarios que se dediquen ao cultivo, elaboración ou comercialización da castaña e/ou do mel, poderán pertencer ao club sempre que se dediquen a dita actividade de forma profesional, para poder promocionar os seus produtos.

A base da creación deste Club de Produto de Turismo Gastronómico radica no traballo en equipo e na confianza para conseguir promocionar o produto da zona e favorecer o turismo. A certificación é o documento que acreditará a pertenza e será beneficiario o profesional ou empresa que preste o servizo.

ÚLTIMAS

Quiroga celebra o 15 de marzo os Cantos de Taberna

O Concello de Quiroga ten aberto o prazo para participar neste festival de música...

Rematada a 2ª fase das obras de mellora na rede de saneamento urbano de Monforte

Na rúa Concepción Arenal, os traballos consistiron no deseño e execución dunha rede separativa, nesta...

O Club de Baloncesto Sarria presenta aos seus equipos

O club conta actualmente con 15 equipos federados, oito masculinos e sete femininos, que...

O PP denuncia o “abandono” das estradas provinciais de Ribas de Sil

Segundo denuncian os populares, a LU-P-5303, está totalmente agretada e ten zonas moi rotas...