HomeMedio ambiente e PatrimonioXa poden solicitarse queimas agrícolas e forestais

Xa poden solicitarse queimas agrícolas e forestais

A Consellería do Medio Rural vén de comunicar que permitirá dende este 22 de abril a tramitación de permisos para facer queimas de acordo coa normativa vixente.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

As condicións meteorolóxicas permiten que se retomen os permisos para a relaización de queimas de restos de agrícolas e forestais amoreados. O día 22, venres, será o primeiro día para realizar queimas previamente comunicadas.

Polo tanto, dende este momento poderanse realizar as comunicacións e solicitudes de autorización de queimas a través da web do Medio Rural de acordo co establecido no artigo 34 da Lei 3/2007, do 9 de abril, de prevención e defensa contra os incendios forestais de Galicia. Ademais, en días laborables, tamén estará a disposición dos cidadáns o teléfono 012 para comunicar as queimas.

Os cidadáns que desexen queimar restos agrícolas amoreados nas zonas que determina a devandita lei nos períodos habilitados deberán comunicalo dous días antes. No caso de queimas de restos forestais amoreados, deberase solicitar unha autorización debido ao risco da actuación, sendo maior o proceso de tramitación.

A Consellería de Medio Rural lembra así mesmo que as autorizacións e comunicacións deixan de ter validez nos días que hai vento e altas temperaturas.

ÚLTIMAS

Xanela, empresa de telecomunicacións de Chantada, superou os 16.000 clientes de fibra rural no 2025

A empresa de telecomunicacións Xanela, con sede en Chantada, vén de adiantar datos económicos...

O IES A Pinguela estrea Aula Tech Beauty despois do Nadal

As obras de adaptación dos espazos e a instalación do equipamento tecnolóxico previsto xa...

A Casa da Cultura de Chantada acolle a exposición dos traballos do Programa de Pintura

A Casa da Cultura de Chantada acolle ata o 12 de xaneiro de 2026...

Teatro en Monforte o 26 e 30 de decembro

O ciclo de citas teatrais comezou o día 23, con “Nadal en prácticas”, da...