HomesociedadeChantapas: "A mal tempo, boa tapa"

Chantapas: “A mal tempo, boa tapa”

O concurso de tapas ten lugar na vila chantadina dende o 7 ao 9 de xuño. Oito establecementos ofrecerán o seu petisco máis elaborado.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

A hostalería de Chantada empezou este venres o ‘Chantapas’, un certame de elaboracións gastronómicas de pequeno formato que pretende dinamizar o sector nesta fin de semana. O concurso desenvolverase ata o domingo 9 de xuño.

Este ano participan 8 establecementos, cada un con cadansúa tapa especialmente elaborada para a ocasión. Aquí vos deixamos o nome dos bares e restaurantes participantes co nome da tapa que ofrecen:

A Viñoteca: “Jugoso de tierra y mar”.

Cafetería Sylt: “Sandwich especial”.

Bar Pizzería Mar: “Minipizza primavera”.

La Cervecería: “Patacón de Abadía”.

Café Cantón: “Focaccia San Xoán”.

A Faragulla: “Chistorra, ovo e pataca”.

Café bar Centro: “Filloa rechea de horta e do mar”.

Carballeira: “Brocheta do mar”.

“Chistorra, ovo e pataca”, tapa do restaurante A Faragulla. Publicada en Facebook.

Nos establecementos participantes haberá “pasaportes” para que os clientes poidan votar á súa tapa favorita. Para poder emitir voto polo petisco escollido cómpre ter polo menos catro selos.

ÚLTIMAS

“A calidade coa que entraron as uvas nas adegas foi inmellorable”, Antonio Lombardía, Presidente da D.O. Ribeira Sacra

A vendima na Denominación de Orixe Ribeira Sacra concluíu cunha colleita de 4.881.326 quilos...

Recital de Yolanda Castaño na Pobra do Brollón

Yolanda Castaño, Premio Nacional de Poesía 2023, ofrecerá este sábado un recital poético multimedia...

En marcha a cuarta campaña arqueolóxica no Preguntoiro, Pantón, cun orzamento de 16.400€

Estas tarefas veñen dar continuidade ás tres campañas anteriores, realizadas entre 2021 e 2023,...

Katy Varela: “Lugo é a provincia máis illada de España”

Katy Varela explica que “é necesario” que o Goberno central retome o proxecto de...