A acción formativa estivo impartida polo Instituto Galego do Viño. O seu director, Xoán Cannas e o Presidente da APEHL, Cheché Real, tamén participaron deste acto de entrega de diplomas. O obradoiro comezaba o pasado 17 de novembro cun total de 50 horas formativas na que os participantes -principalmente do mundo da hostalería e do sector vitivinícola- afondaron en cuestións relacionadas coa enoloxía ou a análise sensorial e tamén coñeceron viños de España, Galicia e Europa, entre outros aspectos.
García Porto recordou que “desde a institución provincial levamos anos defendendo un modelo turístico moi claro: un turismo non masificado, sostible, baseado en experiencias auténticas e no respecto polo territorio. Un turismo que non persegue grandes cifras, senón visitantes que queiran coñecer de verdade o lugar ao que chegan. E poucos territorios representan mellor este enfoque que a Ribeira Sacra”.
Na súa intervención a Deputada Provincial recordou que esta comarca da provincia “está moi preto dun momento que pode ser histórico” referíndose á posible declaración da Ribeira Sacra como Patrimonio da Humanidade en 2026 “un recoñecemento que nos traería novas oportunidades, máis visibilidade e tamén máis responsabilidade na forma de xestionar este territorio. Por iso, formacións coma esta son tan relevantes, danvos ferramentas, criterio e perspectiva nun momento clave para o futuro turístico da comarca e de toda a provincia”.

