HomeEconomíaGalletas Daveiga e viño da Ribeira Sacra nas exaltacións gastronómicas de setembro

Galletas Daveiga e viño da Ribeira Sacra nas exaltacións gastronómicas de setembro

Acompañarán aos produtos protagonistas deste mes nestas xornadas culinarias que son o porco celta, os grelos, as patacas e o mel. As degustacións están organizas pola APEHL, en colaboración coa Deputación de Lugo, e rematarán en novembro.

Publicado o

- Advertisement -

A Deputada de Réxime Interior, Promoción do Territorio e Turismo, Pilar García Porto, e o vicepresidente da Asociación Provincial de Hostaleiros de Lugo, Jose Manuel Cela Rodríguez, presentaron este xoves 19 de setembro nos xardíns do Pazo de San Marcos as xornadas Exaltacións Gastronómicas… E Para Comer Lugo do mes de setembro.

Poderase gozar destas degustacións entre o día 20 e o 29 deste mes en 50 establecementos de hostalería de 23 concellos da provincia. Estes restaurantes introducirán nos seus menús o porco celta, grelos, patacas e mel de Galicia cociñados con diferentes estilos e acompañados de galletas Daveiga e viños da D.O. Ribeira Sacra.

Os establecementos asociados á APHEL -Asociación Provincial de Empresarios de Hostelería e Turismo de Lugo- que participan no sur de Lugo son: Os Pendellos Pulpería, Daydos e A Faragulla Brasería, de Chantada; Tapería Centro do Viño, Parador de Monforte de Lemos, O Grelo, Garden, Abadía San Simón, Manuel Bistró e Hotel Cardenal, de Monforte de Lemos;  Rectoral de Castillón, de Pantón; Parrillada Casa Torres, de Quiroga e Ponte Ribeira, de Sarria.

Os obxectivos destas xornadas, que se veñen realizando cada mes dende abril e rematarán en novembro, son fomentar o turismo gastronómico dinamizando o sector servizos na provincia, poñer en valor a excelente calidade dos produtos gastronómicos de Lugo a través da degustación de produtos acreditados cos selos de calidade -Indicación Xeográfica Protexida (IXP) e Denominación de Orixe (DOP)- e desestacionalizar o consumo dos produtos como o grelo de Galicia coa fin de darlles continuidade fóra das épocas de produción.

ÚLTIMAS

A doutora Mª José Martín, relatora nun prestixioso congreso sobre cirurxía bucal

A Doutora Mª José Martín, coñecida polo seu labor ao fronte dunha clínica odontolóxica...

Accidente de tráfico na Pobra do Brollón

O ocupante dun turismo tivo que ser liberado ao quedar atrapado polos pés tras...

A técnica do Esgrafiado no Censo do Patrimonio Cultural de Galicia

Nesta semana publicábase no Diario Oficial de Galicia, esta técnica tradicional de albanelaría que...

“A cantiga máis longa” este 24 de novembro na igrexa de San Pedro de Bembibre en Taboada

A interpretación vocal de Paloma Gutiérrez del Arroyo e a instrumental de Manuel Vilas,...