HomePolíticaOs restaurantes en Galicia abren ao 50% desde o día 1

Os restaurantes en Galicia abren ao 50% desde o día 1

Os locais deberán "manter as medidas de seguridade establecidas polo Ministerio de Sanidade", para o que o Goberno galego reservou unha parte do seu Plan de Reactivación do sector turístico que "favoreza a adecuación hixiénico-sanitaria destes establecementos hostaleiros, que garanta a seguridade a traballadores e usuarios".

Publicado o

- Advertisement -

O Centro de Coordinación de Operativa (Cecop) da Xunta de Galicia acordou incrementar o aforamento dos restaurantes e locais de hostalaría ata o 50% da súa capacidade a partir deste luns.

Para facelo, esta entidade, que conta con representantes da Delegación do Goberno, Xunta de Galicia e Federación Galega de Municipios e Provincias (Fegamp), ampárase en que “as instrucións publicadas no Boletín Oficial do Estado (BOE) para a fase 2, autorizan ás distintas comunidades a modificar o aforamento máximo no interior destes establecementos, ben reducíndoo ao 30% ou incrementándoo ao 50%”. Toda a información no Galicia Confidencial.

ÚLTIMAS

Xanela, empresa de telecomunicacións de Chantada, superou os 16.000 clientes de fibra rural no 2025

A empresa de telecomunicacións Xanela, con sede en Chantada, vén de adiantar datos económicos...

O IES A Pinguela estrea Aula Tech Beauty despois do Nadal

As obras de adaptación dos espazos e a instalación do equipamento tecnolóxico previsto xa...

A Casa da Cultura de Chantada acolle a exposición dos traballos do Programa de Pintura

A Casa da Cultura de Chantada acolle ata o 12 de xaneiro de 2026...

Teatro en Monforte o 26 e 30 de decembro

O ciclo de citas teatrais comezou o día 23, con “Nadal en prácticas”, da...