A iniciativa formativa, iniciada o pasado mes de setembro, contará cunha duración total de 56 horas, 36 delas teórico-prácticas no CFEA de Sergude e as outras 20 no Courel. Así, das 12 xornadas totais, dúas delas desenvolveranse na montaña lucense. O curso non só está dirixido a persoas relacionadas co sector apícola, senón tamén a titulares, cotitulares ou familiares de explotacións agrogandeiras, a traballadores ou técnicos do sector agrario, así como a mozos con intención de incorporarse ao agro.
A súa finalidade última é que os participantes adquiran os coñecementos necesarios para establecer o seu propio apiario orientado á produción ecolóxica, xa se queiran dedicar á cría de raíñas e núcleos de mel, á produción de xelea real ou cera, á cosmética, entroutros obxectivos.
Así, os asistentes recibirán nocións sobre o funcionamento dos enxames, os coidados que precisan, a lexislación que os regula, así como sobre as técnicas biolóxicas existentes para o manexo apícola. Asemade, coñecerán os distintos tipos de produción polos que poden optar se contan con colmeas, as claves para a reprodución dos apiarios e como diagnosticar as diferentes doenzas que poden afectar as abellas.
Este curso está integrado no Plan de formación ao agro galego 2020, cuxo principal obxectivo é impulsar o desenvolvemento de actividades formativas, de demostración e información que desenvolve a Consellería do Medio Rural. Con estas accións, preténdese contribuír a que os coñecementos cheguen aos seus últimos destinatarios: agricultores, gandeiros, silvicultores ou representantes da industria agroalimentaria.