HomesociedadeMonforte acollerá un curso de especialización en enoturismo

Monforte acollerá un curso de especialización en enoturismo

A acción formativa gratuíta sobre desenvolvemento e xestión de proxectos enoturísticos será impartida polo Instituto Galego do Viño na cidade do Cabe os días 17, 18, 24 e 25 de novembro, e 1 e 2 de decembro

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Monforte acollerá entre os meses de novembro e decembro un curso gratuíto de especialización en enoturismo, organizado pola Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería de Lugo (APEHL) grazas á Deputación de Lugo. Esta actividade formativa enmárcase no convenio de colaboración a través do cal a institución provincial achega 60.000 euros a APEHL para apoiar ao sector, gravemente afectado pola pandemia. 

O curso de desenvolvemento e xestión de proxectos enoturísticos será impartido polo Instituto Galego do Viño, que dirixe Xoán Cannas, e terá lugar no Centro do Viño de Monforte de Lemos os días 17, 18, 24 e 25 de novembro, e 1 e 2 de decembro, en horario de 10.00 a 14.00 e de 16.00 a 20.30 horas. A prazas son limitadas e a inscrición pódese realizar na web www.apehl.org ou no teléfono 982.226.912.

A colaboración da Deputación coa Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería ten como obxectivo apoiar e manter a actividade no sector, en concreto, desenvolver actividades de promoción turística e gastronómica de Lugo e tamén para a celebración deste curso de enoturismo, un tipo de actividade que apoia a institución dentro da súa aposta por un turismo de calidade, sostible e de experiencias, que aproveita e pon en valor o patrimonio natural, cultural e gastronómico da provincia.

Programa formativo

Entre os contidos teóricos do curso de especialización en enoturismo destacan a viticultura e a historia do viño e as diferentes tipoloxías da uva, chan e clima. Ademais, capacitarase ao alumnado en aspectos prácticos, como son a elaboración de cartas de viños, a maridaxe, o servizo, e xestión de sala, así como o traballo en adegas, a xestión do negocio, o mercado e as novas tendencias.

Nesta acción formativa o alumnado poderá aprender a crear, desenvolver e xestionar a estratexia de produtos enoturísticos e coñecerá ferramentas de comercialización, de imaxe de marca, comunicación e enomarketing. Complementarase ademais con clases prácticas de catas sensoriais de viños galegos e nacionais das diferentes denominacións de orixe. 

ÚLTIMAS

Proxéctase a mellora urxente do Estado Municipal da Ribela

O delegado territorial da Xunta en Lugo, Javier Arias, reuniuse co alcalde de Sarria,...

Case 600 persoas na II Festa Interxeracional do Concello de Chantada

Na primeira edición participaron unhas 350 persoas e este ano case se duplica a...

Actividades para celebrar en familia no Verán Cultural de Chantada

Do 2 de xullo e ata o 30 de agosto, o Concello de Chantada,...

Adrián González, novo voceiro do PP de Quiroga

Adrián González, de 32 anos e vinculado ao deporte, agradece a confianza dos compañeiros...