HomesociedadeCaurelor e Airas Moniz protagonistas en 'Aquí la tierra' de TVE

Caurelor e Airas Moniz protagonistas en ‘Aquí la tierra’ de TVE

Estas dúas empresas, da Comarca de Quiroga e Chantada respectivamente, foron visitadas polo equipo deste programa para falar da súa actividade.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Un dos obxectivos das reportaxes deste programa divulgativo de televisión é promover o consumo e a alimentación saúdables, misión que levan a cabo percorrendo a xeografía nacional amosando a súa natureza, clima e gastronomía a través do traballo de agricultores e produtores.

O pasado 27 de abril, dentro do mesmo programa, saíron as visitas a Caurelor e Airas Moniz, dous proxectos agroalimentarios asentados no rural. Caurelor desenvolve a a súa actividade na Comarca de Quiroga e Airas Monis na de Chantada.

Foto: Segundo Navaza Blanco

Na reportaxe quiroguesa charlaron con Veronica e Dani, de Caurelor, que explicaron como elaboraban as súas marmeladas e queixos lembrando tamén as dificultades do minifundismo galego. Xa en Chantada, o reporteiro do programa falou con Suso, da Queixería Airas Moniz, co que se viu o proceso de elaboración de manteiga, neste caso da súa coñecida marca ‘Chantada’.

A reportaxe pódese ver na páxina web de TVE.

ÚLTIMAS

Preséntase en San Pedro de Bembibre (Taboada) o programa piloto de visitas a igrexas románicas

Desde o 12 de abril ata finais do mes setembro contarase con visitas semanais...

Na última fin de semana de abril celébrase a XII Subida a Taboada

Esta proba automobilística, que se desenvolverá os días 26 e 27 de abril recuperouse...

Courel Vivo leva a pleno solicitar o arranxo das estradas provinciais

Segundo Courel Vivo as estradas do Courel, independentemente da administración da que dependan, contan...

O músico Sergio Alba presenta “Dous rombos… pasa para a cama!”

O vindeiro 17 de abril, o intérprete con alma de cómico Sergio Alba, presenta...