O obxectivo da iniciativa é mellorar a capacidade dos asistentes para planificar, organizar, dirixir e controlar os sistemas e procesos produtivos logrando un aforro enerxético e garantindo tanto a competitividade como a conservación do medio ambiente. Así, con material demostrativo e actividades tanto grupais como individuais buscarase que os participantes apliquen os contidos teóricos co fin de mellorar a súa capacidade de resolución de problemas.
Nesa liña, haberá contidos centrados nos tres sectores mencionados. Canto ao porcino, falarase de climatización, de aforro enerxético e de enerxías renovables cun exemplo práctico de cálculo de prazas de maternidade. En relación á avicultura, trataranse os materiais para camas e prácticas de manexo, así como os sistemas de iluminación que permiten aforrar custos. Por último, sobre a cunicultura, abordaranse as vantaxes e inconvenientes dos distintos tipos de bebedoiros ou a distribución de alimento.
A acción está dirixida en xeral a persoas vinculadas profesionalmente coa agricultura, a gandería, a industria agroalimentaria e o sector forestal ou con expectativas de incorporación, en especial mozos e mozas do rural galego.
Nesta páxina pode atoparse o referido curso e descargar as solicitudes de asistencia correspondentes, que deben remitirse cubertas ao enderezo electrónico maria.lourdes.diaz.fernandez@xunta.gal. Os interesados en obter información adicional poden chamar ao teléfono 982889103