O equipo que visitou a adega, un total de dez persoas chegadas de EEUU, quedou “impresionado” co alto nivel dos viños de Régoa, na subzona de Amandi da D.O. Ribeira Sacra, no concello de Sober.
Alí rodaron nunha viña de 10 hectáreas cunha inclinación de terreo superior ao 80%. A singularidade da paisaxe e do viño, de longo percorrido, algúns con ata 15 anos, foron os motivos principais polos que a produtora elixiu Régoa para o seu proxecto. A intención, precisan desde a produtora, é distribuír o traballo en plataformas de streaming por todo o mundo.
Cada unha das zonas vinícolas elixida dará para un episodio da serie, cinco en total, polo que Adega Régoa será a protagonista dun dos episodios do proxecto. O equipo tamén visitou a olería de Gundivós e unha queixaría de Chantada. Aproveitaron para coñecer a feira de Sober, onde comeron o polbo, e a igrexa de Pinol, para ver as pinturas murais recentemente recuperadas. O proxecto documental estrearase previsiblemente no último trimestre do ano e terá versión en español e en inglés no seu lanzamento.
Adega Régoa
Adega Régoa conta con dez hectáreas de viñedo nunha única peza no corazón de Amandi, en San Martiño, no Concello lucense de Sober. A súa plantación e coidado comezou no ano 1993, mentres que a adega abre as súas portas no ano 2005 en Sampil, Pinol. A produción é de 40.000 quilos anuais de uva que destinan maioritariamente ao comprado nacional a través das súas distribuidoras. A adega dá traballo a dúas persoas ao longo de todo o ano, número que se incrementa na época de poda e elaboración do viño. A viña está mecanizada cun sistema de railes con 12 elevadores. As vistas ao Canón do Sil son espectaculares desde esta viña, como quedará reflectido no traballo que se rodou esta fin de semana.