Despois de 47 días de vendima oficial, alcanzáronse os 6.047.400 quilos. O ano pasado o remate da vendima foi o 20 de outubro, un dos finais máis tardíos na historia da D.O. con 6.545.331 quilos vendimados.
Este ano os controis de maduración realizáronse entre o 23 e o 25 de agosto, o día 26 iniciáronse vendimas provisionais en parcelas que xa reunían as condicións para a recollida de uva, aínda que o inicio oficial foi o 15 de setembro.
Nesta vendima 2022 houbo 2.208 viticultores inscritos e 88 adegas que recolleron as seguintes cantidades por variedade de uva:
Variedades tintas
- Mencía 4.814.065 quilos
- Garnacha 232.015 quilos
- Sousón 116.937 quilos
- Merenzao 61.378 quilos
- Brancellao 53.397 quilos
- Tempranillo 30.769 quilos
- Caíño tinto 32.011 quilos
- Mouratón 6.895 quilos
- Grao Negro 1.845 quilos
Variedades brancas
- Godello 555.938 quilos
- Albariño 75.936 quilos
- Treixadura 45.888 quilos
- Dona Branca 6.811 quilos
- Branco Lexítimo 8.008 quilos
- Loureira 3.710 quilos
- Torrontés 1.797 quilos
A campaña péchase segundo o esperado. Cumpríronse as expectativas de roldar os 6 millóns de quilos e a uva que entrou en adega estaba en moi boas condicións e con bo grao, na media da última década.