Iniciosociedade“Todos din que é moita comida, pero cómena”, Mesón O Mosteiro e...

“Todos din que é moita comida, pero cómena”, Mesón O Mosteiro e os seus domingos de cocido

"Comezamos unha campaña dedicada ao cocido, se a xente vén o domingo ten cocido. O clima pídeo, estamos en época de matanza e con este frío quérese comer un bo prato moi potente. Ao principio esa sopa de cocido e despois toda esa comida, a verdura, a pataca, os garavanzos, todo… viño, pan, sobremesa e café. Todos din que é moito comida pero cómena", Juan Antonio Pérez, Mesón O Mosteiro.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Juan Antonio Pérez Vila chegou a Galicia no 2011 desde a República Dominicana porque tiña aquí a súa nai e irmás. No 2016 o seu destino foi o concello de Pantón para comezar a traballar horas extras no Mesón Os Castros. Desde hai 3 anos rexenta o seu propio negocio en Pantón, o Mesón O Mosteiro.

Como está a ser a adaptación a Galicia desde aquí, desde Pantón?

Co tempo adapteime non queda outro remedio. Hai que mentalizarse e adaptarse. Co paso do tempo creei unha familia; coa miña muller dominicana, temos dous nenos, unha señorita e un neno de dous anos. Gústanos o pobo e a vida aquí.

Desde que comezastes co Mesón ata o de agora estades contentos? Que foi o que máis che gustou e o que máis custou?

Sendo sincero, ao principio veunos o pau coa pandemia. Acababámolo de coller en outubro con poucos recursos e comezando cun crédito de banco, abrimos en outubro e en marzo mándannos pechar. Foi pau un moi forte. O mellor, no verán trabállase moi ben aquí. Estamos na praza e os sábados hai moitas actividades, vén moita xente máis os turistas e moi ben.

Mesón O Mosteiro

Agora que non estamos no verán, ofrecedes novidades para o cliente, domingos de cocido?

Si, comezamos unha campaña dedicada ao cocido, se a xente vén o domingo ten cocido. O clima pídeo, estamos en época de matanza e con este frío quérese comer un bo prato moi potente. Ao principio esa sopa de cocido e despois toda esa comida, a verdura, a pataca, os garavanzos, todo… viño, pan, sobremesa e café. Todos din que é moito comida pero cómena.

Domingo de cocido Mesón O Mosteiro / O Mosteiro

A diario que ofrece Mesón O Mosteiro?

O que xa se facía e o mesmo desde que abrimos. Dedicámonos a comidas tradicionais, cociña galega e os sabores do pobo, como a carne, temos unha carne moi boa, un pan moi bo, un viño moi bo e todo de aquí. Facemos tamén un bacallau á portuguesa cun guiso de verdura e unha base de pataca panadeira ao forno que gusta moito; churrasco, polbo, temos un polbo moi bo.

Despois dun bo verán, como se afronta o inverno?

Estamos a tentar levar un ritmo estable. No verán traballamos moito e gañamos diñeiro, fixemos todos os días de 8 da mañá ata entrada o madrugada pero se te pos a dividir esas horas o que che queda a fin de mes non che sae rendible,….pero co que sacas de aí podes aguantar no inverno, por sorte, porque agora hai menos xente e días de case ninguén. Tal e como está a luz isto é un pau moi forte tamén, cambiei o horario para o inverno porque se non non hai maneira de aforrar. De martes a xoves de 8.00 da mañá a 22.00, se hai xente podemos esperar ata as 23.00, as 00.00 ou a hora que sexa, pero como non adoita haber nada aquí pecho. Venres e sábado de 8.00 da mañá a 00.00 e o domingo de 9:00 da mañá a 22.00. Os luns abrimos de 8:00 a 12.00 ou 13:00 para dar o café á xente que vén ao concello ou ao ambulatorio para que tomen o seu café ou o que lles apeteza.

Bacallau O Mosteiro

Que é o que máis che gusta da vida en Pantón?

O que máis me gusta de vivir aquí é a tranquilidade, ti saes a calquera hora e non tes ningún problema. Baseo a vida no respecto, o respecto mutuo, aquí no pobo respecto e respéctanme, fago as cousas ben, presinto que as fago ben. Gáñome o meu posto como digo eu. Non se que pensarán do min, ao final son latino e hai racismo tamén, por ser diferentes ou por non ser de aquí. Ás veces nótoo bastante, pero hai que loitar contra iso e non abandonar, creo eu.

Sodes unha familia nova, tes 30 anos. O teu futuro velo en Pantón?

O meu futuro está aquí, teño a familia aquí, os nenos no colexio, gústanos o pobo e estamos ben,… o día de mañá si, queremos ter unha casiña e seguir aquí a vida, aquí é diferente. Aquí vas a un médico e os médicos preocúpanse moito por ti. No meu país non. Aquí os médicos dan seguridade para a familia.

Mesón O Mosteiro

ÚLTIMAS

“Outlet de Inverno” en Sarria, os día 1 e 2 de marzo

Durante eses días, preto dunha trintena de establecementos de ACES participarán nunha campaña de...

Cales son as prioridades do orzamento do novo goberno para Quiroga?

No caso do servizo municipal de auga, co inicio das choivas de outono a...

Máis de 200 persoas inscritas para a carreira Xacorun Sarria que se celebra o 3 de marzo

A Xunta apoia un ano máis a iniciativa Xacorun, unha carreira entre Sarria, Paradela...

IGV demanda medidas “ante a crise de produtores de uva na Ribeira Sacra”

Interior Galego Vivo explica que "hai unha crise de excedentes de uva na DO...