HomesociedadeImpulsando o turismo gastronómico

Impulsando o turismo gastronómico

Bonito de Burela, Pementos de Mougán, Castaña de Galicia e viños da D.O. Ribeira Sacra, protagonistas das exaltacións gastronómicas do mes de agosto, na provincia de Lugo.

Publicado o

- Advertisement -

Desde o día 16 ao 25 de agosto teñen lugar as exaltacións gastronómicas… E Para Comer Lugo nas que 50 establecementos de hostalería de 23 concellos da provincia ofrecerán menús con produtos con Indicación Xeográfica Protexida. Nesta ocasión o turno é para o bonito de Burela, os pementos de Mougán e a castaña de Galicia. A DO Ribeira Sacra colabora con estas desgustacións aportando o viño.

O proxecto, que se ven desenvolvendo desde abril e se prolongará ata novembro, entre a Deputación e a Asociación de Empresarios de Hostalería de Lugo, ten como obxectivo fomentar o turismo gastronómico na provincia, poñendo en valor a excelente calidade dos produtos gastronómicos da provincia a través con produtos acreditados cos selos de calidade como son a Indicación Xeográfica Protexida (IXP) ou Denominación de Orixe (DOP).

Estas xornadas gastronómicas realízanse todos os meses exaltando diferentes produtos da provincia. Cada unha ten unha duración de 10 días, comezando en venres e estendéndose ata o último domingo de cada mes. Nesta ocasión os produtos protagonistas son o Bonito de Burela, os Pementos de Mougán e as castañas.

A Festa do Bonito de Burela acaba de ser declarada de Interese Turístico Nacional, un recoñecemento que revela a importancia económica, social e turística que ten a captura deste produto para a provincia

Pola súa banda, o Concello lucense de Guntín, é o maior produtor dos pementos de Mougán e o lugar onde se sitúa a sede da súa Indicación Xeográfica Protexida. Entre 5 e 6 hectáreas dedícanse a este cultivo autóctono principalmente ao aire libre. Só o 30% prodúcese en invernadoiros.

En canto ao sector das castañas en Galicia comercialízanse entre 15.000 e 20.000 toneladas cada ano, en función da tempada. Isto supón un volume de negocio de entre 30 e 45 millóns de euros ao ano para o sector produtor, que se eleva a máis de 100 millóns de euros no sector transformador e comercializador.

ÚLTIMAS

Concentración o 28 de outubro ás 12:00 diante do Hospital de Monforte

Os nacionalistas demandan que se dote de persoal e medios humanos suficientes o centro...

O BNG de Quiroga anima as redes sociais co concurso “Celebrando a Castelao”

O BNG de Quiroga, continuando coa celebración do 75 cabodano do falecemento de Castelao,...

Esperta Monforte leva a pleno traballar cara unha “cidade 30”

O límite de velocidade de 30Km/h, nas rúas dun carril por sentido de circulación...

Daveiga dá a coñecer o seu ‘modelo de economía social’ ás novas xeracións con visitas escolares

Dende a sociedade explican que se puxo en marcha no curso 2019-2020 como un proxecto piloto....