HomesociedadeUnha "Gran mestra da cociña tradicional" en Quiroga

Unha “Gran mestra da cociña tradicional” en Quiroga

Maribel Raposo Rodríguez, da Cantina O Foguete de Pacios da Serra en Quiroga, vén de ser recoñecida como “Gran Mestra da Cociña Tradicional”. Este distintivo concédeo a Federación de Academias da Gastronomía dos Camiños a Santiago e a Academia Galega de Gastronomía.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

O Vicepresidente da Academia Galega, Francisco García Bobadilla, e o alcalde de Quiroga, Julio Álvarez, desprazáronse ata Pacios da Serra para facerlle entrega a Maribel Raposo dun diploma como recoñecemento polo seu coidado e custodia das receitas tradicionais e por manter viva unha forma de cociñar tradicional.

A Academia Galega de Gastronomía ten como finalidade potenciar todo o relacionado coa gastronomía galega, dende os produtos ata a forma de elaboración. A Academia tamén recoñece a aquelas persoas que contribúen a potenciar a cociña galega, tanto tradicional como moderna, cos seus distintivos como mestres da cociña.

Membros desta entidade tiveron ocasión de degustar os produtos da Cantina O Foguete en varias ocasións (un menú diario composto por media ducia de pratos elaborados con produtos da tempada e outras tantas sobremesas caseiras), o que os levou a outorgar este recoñecemento á persoa que dende hai anos a rexenta. 

ÚLTIMAS

A ‘Feira do Viño de Amandi’ xa está aquí

O colofón a un completo programa de actividades do Mes de Amandi no concello...

Preséntase en San Pedro de Bembibre (Taboada) o programa piloto de visitas a igrexas románicas

Desde o 12 de abril ata finais do mes setembro contarase con visitas semanais...

Na última fin de semana de abril celébrase a XII Subida a Taboada

Esta proba automobilística, que se desenvolverá os días 26 e 27 de abril recuperouse...

Courel Vivo leva a pleno solicitar o arranxo das estradas provinciais

Segundo Courel Vivo as estradas do Courel, independentemente da administración da que dependan, contan...