O aceite de Quiroga servirá para a elaboración dos pratos que se realizarán no II Congreso … E para comer, Lugo no Camiño e tamén serviu como agasallo aos participantes na cata do programa da Asociación Provincial de Empresarios de Hostelería e Turismo de Lugo como antesala do Congreso que se realizaba pola tarde na Parrillada Casa Torres.
Dende a asociación de hostalaría, a través da delegada da zona, Beatriz Vila, recordaron tamén o gran éxito que tivo o noso aceite o pasado ano, cando xunto con outros produtos da provincia, participou nun stand co que a asociación de hostalaría acompañou á volta ciclista a España.
Os estudos feitos pola Universidade de Córdoba corroboran a alta taxa de polifenoles do aceite de Quiroga, que podería situalo entre os cinco mellores do mundo. Nesta análise o contido total de fenoles (hidroxitirosol, oleaceína, oleocantal, oleuropeína aglicona e ligustrósido aglicona) é de 949 mg/kg. Triplica o límite mínimo que marca o regulamento da UE e a EFSA (Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria) para poder indicar que se obteñen os beneficios para a saúde dos antioxidantes establecido en 250mg/kg.