Homesociedade'Patacón de Abadía', tapa gañadora do Chantapas 2024

‘Patacón de Abadía’, tapa gañadora do Chantapas 2024

A creación gastronómica, tirada dunha receita cubana, foi obra de Yailé Alonso, cociñeira de La Cervecería.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Tras tres días de Chantapas, desde o venres 7 ao domingo 9 de xuño, e centos de votos, o xurado popular decantouse pola proposta de La Cervecería, “Patacón de Abadía”, como a mellor desta edición do concurso de tapas de Chantada. Trátase dunha receita típica de Cuba que elaborou a cociñeira deste establecemento, Yailé Alonso.

No segundo posto quedou a tapa de A Viñoteca Chantada, “Jugoso de tierra y mar”, e, en terceiro lugar, a do Café Cantón: “Focaccia San Xoán”.

En palabras da organización, “o Chantapas 2024 foi todo un éxito, e foron centos as persoas que participaron, percorrendo os oito locais co seu pasaporte para votar á súa tapa favorita”. A Faragulla, Café Sylt, Café Bar Centro, Café Cantón, La Cervecería, A Viñoteca, Bar Carballeira e Bar Pizzería Mar foron os participantes desta edición do exitoso concurso de tapas de Chantada.

‘Patacón de Abadía’. Tapa gañadora. Foto: CCA Ribeira Sacra.

ÚLTIMAS

Quiroga celebra este 25 de outubro o QuiMedo con 8 casas do terror

A cita do terror pechou o prazo de inscricións unha vez se acadaron os 1.200...

Arrinque exitoso de inscricións no Quiroga Trail Challenge 2026

O pasado 13 de outubro abríronse as inscricións para unha nova edición do Quiroga...

A entidade AGORA presenta a reforma do aseo do seu Centro de Atención Diurna

Co fin de  mellorar as súas instalacións e que as mesmas sexan un referente...

O PP de Monforte presenta unha moción para mellorar a seguridade da estrada provincial en Piñeira

A voceira popular, Katy Varela, explica que os traballos realizados non contemplaron o aumento...