A Xunta de Goberno aprobou a adxudicación, á empresa Fevisa Vías y Obras, da mellora por tramos de seis estradas provinciais cun orzamento de máis de 278.300€. Concretamente acondicionará:
- Máis de 8 quilómetros da LU-P-1002, que conecta A Barrela coa Tilleira. Desde o quilómetro 6, á altura de Esmoriz, ata case o final da vía.
- A totalidade da LU-P-1802, que une Chantada co Encoro de Belesar.
- A medio quilómetro da LU-P-1803, que é a estrada que vai de Camporramiro a Castro de Carballedo, á altura da parroquia de Vilaúxe.
- A totalidade da estrada LU-P-1805, que une o lugar de Seixo e Esmoriz.
- Os 3 últimos quilómetros da LU-P-1806, que une Garabelos a Santa Rosa.
- E os primeiros 100 metros da LU-P-11818, que vai de Xedive á Vilauxe. Un treito que enlaza coa N-540 á altura da parroquia de Pereira.
As actuacións en todas as estradas consistirán na reapertura de cunetas, reparación de desperfectos e repavimentación. E o prazo de execución deste proxecto será tamén de 3 meses desde que comecen as obras.
En materia de turismo convócase a sexta edición dos premios á excelencia do turismo e da gastronomía da provincia de Lugo con tres categorías: Premio Lugo Cambia ao turismo lucense; Premio Turismo Sostible; e premio …E para comer, Lugo á gastronomía lucense. Poden presentarse persoas físicas ou xurídicas, institucións e entidades públicas ou privadas, asociacións e colectivos sen ánimo de lucro, de ámbito local, autonómico, nacional ou internacional que destaquen nalgunha das tres modalidades e que teñan repercusión positiva no turismo ou na gastronomía a nivel provincial ou nunha zona específica. As candidaturas poderán presentarse a título individual ou por unha terceira persoa co consentimento expreso do candidato ou candidata.
Os galardóns serán entregados a finais de setembro nun acto público e como nas edicións anteriores, os premios consistirán nun diploma acreditativo e nun agasallo. Está previsto que as bases desta sexta edición do certame se publiquen nos vindeiros días no Boletín Oficial da Provincia.