O obxectivo final é atopar unha alternativa aos métodos actuais, é dicir, a aplicación de herbidicas ou a realización de rozas manuais, que supoñen un custo maior. “A partir de abril e ata agosto, a vexetación vese crecer e as herbas do chan compiten cos cultivos”, contextualiza a directora do Grupo Viticultura, Oliveira e Rosa (VIOR) da Misión Biolóxica de Galicia-CSIC, Carmen Martínez. Por tanto, a pretensión é “buscar métodos sustentables e que permitan manter o cultivo en boas condicións”, ademais de “coidar a contorna e a paisaxe e manter a biodiversidade vexetal que existe en cada unha destas parcelas”.
Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.Ensaio en Quiroga para combater as herbas de viñas e oliveirais con ovellas e robots desbrozadores
Trátase dunha experiencia piloto do Grupo Operativo AGRI-ROVENAT --promovido pola Fundación Xeral Centro Superior de Investigacións Científicas (CSIC)-- que se deu a coñecer estes días á prensa en terreos da empresa Ouro de Quiroga, orientada á produción de viño e a recuperación de variedades autóctonas de oliveiral.
Publicado o
POR
Redacción

- Advertisement -