IniciosociedadeRibeira Sacra vendima 5.233.049 quilos

Ribeira Sacra vendima 5.233.049 quilos

A D.O. Ribeira Sacra deixa atrás unha vendima temperá, sen superar á do 2017 que comezaba o 19 de agosto, e unha campaña na que se tivo que enfrontar á pandemia.

Publicado o

POR
Redacción
- Advertisement -

Este mércores, 7 de outubro, entraron en adega as últimas uvas recollidas na D.O. Ribeira Sacra nesta campaña, o que dá por finalizada a campaña oficialmente. A día de hoxe, cando todas as adegas terminaron coa recollida de uva, os datos de quilos de uva por variedade son os seguintes:

Variedades tintas:

  • Mencía: 4.296.530 k
  • Garnacha: 134.607 k
  • Sousón: 112.462 k
  • Brancellao: 51.574 k
  • Merenzao: 50.072 k
  • Caíño: 28.424 k
  • Tempranillo: 25.024 k
  • Mouratón: 5.355 k
  • Grao Negro: 1.425 k

Variedades brancas:

  • Godello: 412.948 k
  • Albariño: 62.717 k
  • Treixadura: 44.125 k
  • Dona Branca: 8.875 k
  • Branco lexítimo 4.430 k
  • Torrontés: 3.060 k
  • Loureira: 2.511 k


TOTAL DE KGS RECOLLIDOS:   5.244.049

Despois de que o 2019 fora o ano da vendima máis abondosa na D.O. Ribeira Sacra, a campaña 2020 péchase segundo as previsións despois dun ano complicado, “Tivemos unha primavera moi chuviosa cunhas temperaturas atípicas e os fungos atacaron máis do normal. Foi un ano complicado onde se cumpriron as expectativas dun ano difícil con condicións climáticas adversas. Despois da colleita máis abondosa tamén a natureza se autorregulou e todo está dentro do esperado, cun pouco menos dun 15% menos de colleita dun ano normal. 5 millóns 200.000 quilos recollidos nunha campaña cunhas condicións meteorolóxicas que contribuiron ao estado óptimo da uva e á fixación da súa acidez,” afirma o Presidente do C.R.D.O.R.S., José Manuel Rodríguez.

Vendima na D.O. Ribeira Sacra / CRDORS

Con todo a D.O. supera a colleita do 2013 e do 2014 onde non se chegou ao 5 millóns de quilos. No 2015 recolléronse 6.227.365 quilos, no 2016 recolléronse 5.585.306 quilos; no 2017 foron 5.515.694 e no 2018 chegouse a 6.170.995. No 2019 fora a vendima histórica de 51 días recollendo uva para facerse con máis de 7.200.00 quilos.

A D.O. Ribeira Sacra deixa atrás unha vendima temperá, sen superar á do 2017 que comezaba o 19 de agosto, e unha campaña na que se tivo que enfrontar á pandemia, como sinala José Manuel Rodríguez, “A pandemia non tivo incidencia durante a vendima, pero si no coidado das viñas; en moitos casos trátase de economías complementarias de xente que non está aquí e que tivo problemas de desprazamentos para atender a viña. Polo demais a vendima comezou antes e terminou antes cunha uva en excelente estado sanitario e con moi bo grao porque nesta D.O. o tema da maduración non é un problema.”

O ano pasado tras rematar a vendima, a Denominación preparábase para acoller a XXIV Asemblea Xeral da Conferencia Española de Consellos Reguladores Vitivinícolas (CECRV), neste ano de pandemia toca seguir concentrados nun viño que o mercado nacional seguiu demandando, “Agora toca centrarase en coidar o viño, que o viño que se meteu nas cubas se manteña e traballar para o mercado e poder vendelo. Despois dun ano de ventas no que a D.O. Ribeira Sacra foi un caso afortunadamente atípico no mercado nacional e influiu menos que noutros lados o tema da Covid. A pesar das dificultades soubemos seguir estando aí cun produto de alto nivel,” asegura José Manuel Rodríguez.

ÚLTIMAS

Monforte estrea novo furgón de atestados para a Policía Local

O Alcalde de Monforte, José Tomé Roca, presentou o novo furgón de atestados para...

Redes Lilas visibiliza en Sober ás mulleres asasinadas en España no último ano

Esta semana tivo lugar a terceira actividade da programación feminista de 'Redes Lilas', proxecto...

Concerto do violonchelista Carlos Vidal, o 14 de abril en Sober

O músico, Carlos Vidal, ofrece o domingo, día 14, un concerto de violenchelo en...

María Vázquez será ‘pregoeira na súa terra’, na XXI Festa da Carne ao Caldeiro

O domingo 14 de abril terá lugar unha nova edición da Festa da Carne...